Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Új információk a pusztítóról

2016. november 17. - pécsirejtélyek

A halottak napján kinyíló Ajtóból három ember érkezett Pécsre. Valami történik. Az emberek egyre feledékenyebbek. Paranormális körökben egyre gyakrabban hallható a "pusztító" szó. De mégis ki (vagy mi) az a pusztító és megállíthatjuk-e, hogy megakadályozzuk, hogy az év második legnagyobb paranormális katasztrófája lejátszódjon?

Nézzük a tényeket. A város paranormális, mágikus és emberi lakói mind memóriaproblémákról panaszkodik. Nyilván van összefüggés a szeptemberben Pécsre érkező új Emlékevővel. A Paranormális Nyomozóiroda vezetője megerősítette, hogy ez az Emlékevő nem az indiai eredeti leszármazottja, hanem máshogy jött létre. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mesterségesen lett-e előállítva, vagy megidézték egy paralel dimenzióból vagy más módon került a városba, de biztos, hogy bizonyos emlékeket minden itt élő elméjéből törölt, majd ezeket elfogyasztotta.

A lidércek elméje azonban nem teljesen úgy működik, mint az embereké. Egy idő után megérzik, hogy valaki módosítani vagy törölni akarja az emlékeiket, és amint ez megtörténik, védekezni tudnak ellene. Az egyetlen szó, amire emlékeztek a "pusztító". Ebből kiindulva tehát a memóriamódosítás tárgya a pusztító volt, mind az embereknél, mind a többi paranormális lénynél. Azaz mind ismertük a pusztító történetét, de most már senki nem tud róla semmit, hiába kérdezem körbe a fél várost.

Minden történelmi emlék, forrás, ami információt tartalmazott a pusztítóról, szintén eltűnt, ha léteztek egyáltalán. A Végtelen Lépcsőházból érkezett emberek közül kettő halott. A halott ember még nem tud beszélni, a t pedig nem sikerült újraéleszteni. A gyógyító nem emlékszik semmire a pusztítóról, tehát vagy az ő ideje előtt zárták be a Lépcsőházba, vagy már lecsapott rá is az Emlékevő.

Egy legenda szerint létezik a Pécs alatti katakombákban egy könyvtár, ahová senki nem juthat be. Ez az utolsó esélyünk, hogy megtudjuk a pusztító kilétét. Hamarosan megpróbálom megkeresni és kinyitni ezt a könyvtárat, de nem fűzök nagy reményeket a megtalálásához...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5611966037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása