Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Videó készült a rejtélyes New Orleans-i maszkos sorozatgyilkosról

2017. október 31. - pécsirejtélyek

1723. október 31-én holtan találtak egy gyereket a New Orleans-i erdőkben. A tetem megcsonkítva feküdt egy óriási fészekben, nem csak testrészeitől, hanem értékeitől is megfosztva. Az esetről feldolgozás készült:

A Szarka néven ismertté vált sorozatgyilkos a frissen alapított New Orleans-ban tevékenykedett. Első áldozata gazdag telepesek gyermeke, Jacques Deroche. 1720 augusztusában Jacques játszani indult a közeli erdei patakhoz, amikor a Szarka lecsapott rá. Testére egy hatalmas fészekben találtak egy nappal később. Minden ékszerét elvitték, valamint hiányzott az egyik szeme.

A gyilkos később is New Orleans gazdag gyerekeit támadta, csillogó tárgyaikat, ékszereiket magával vitte, holttesteiket pedig nagy fészkekben hagyta, hogy a milícia rájuk találjon. A kolónia lakóinak tehát nem csak a maláriától és a Mississippi aligátoraitól kellett tartaniuk.

Néhány telepes azt állította, hogy látta a gyilkost. Hatalmas csőre volt, és testét egy lepellel elfedte, hogy tollait ne lássák. Többen arra gyanakodtak, hogy egy indián átkot szórtak a településre, valamint megannyian úgy vélekedtek, hogy a Szarka egy démon, ami ennek az átoknak köszönhetően jelent meg, hogy megbüntesse New Orleans lakóit, amiért elfoglaltak egy területet, amin egykor ősi indián törzsek éltek. Ezen szóbeszéd alapozta meg azt a rettegést, ami néhány évvel később tetőzve tömeggyilkossággá fajult. A helyi indián rabszolgák jelentős hányadát a város határában lemészárolták.

A Szarka tizenharmadik gyilkossága 1723. októberében történt. A gyermek holttestét halottak napján találták meg egy fészekben. Ez volt a Szarka legbrutálisabb gyilkossága, de nem az utolsó. Összesen hatvanhat holttestet találtak, hatvanhat hatalmas fészekben, értékeiktől megfosztva.

Sosem bukkantak az elkövető nyomára, és 1738-ban egyszerűen nyoma veszett. New Orleans ekkorra már elég nagy várossá nőtte ki magát a malária, valamint az aligátorok jelenlétének ellenére is. Mi történhetett? Az átkot feloldották és a démon visszatért az alvilágba? A gyilkos egy egyszerű ember volt és elvitte valami kór? Talán soha nem tudjuk meg, de a New Orleans-iak a mai napig emlékezek a Szarka rémtetteire, és minden halottak napján megemlékeznek a tizenharmadik áldozatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4813119656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása