Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A pécsi emberklónozás rejtélye

2019. augusztus 08. - pécsirejtélyek

Biztosan mindenki észrevette már a furcsa embereket, akik köztünk élnek Pécsen, és akikkel csak az utcákon és a tereken találkozunk. Akik pénzt kérnek, vagy éppen olyan helyen végzik a dolgukat, ahol a normális emberek csak sétálnak és beszélgetnek. Ezek az emberek klónok.

Elég régóta rebesgetik a városban, hogy van egy titkos laboratórium, ahol embereket klónoznak. A pletykát már én is ezerszer hallottam különböző forrásaimtól. Most azonban végre megtaláltam ezt a helyet, és azt az elszomorító hírt kell közölnöm, hogy mindez igaz.

Az ókeresztény sírkamrákról sokan hallottak már - ezeket a temetkezési helyeket nemrég tárták fel, és egy részüket bárki megnézheti. Azonban rengeteg járat és katakomba található a föld alatt, amelyet lezárva tartanak, távol a bámészkodók szeme elől. Egy ilyen járatban található az a titkos laboratórium, amelyben már a hetvenes évek óta emberkísérleteket végeznek. A mészkőből faragott barlang falait nyálka borítja, és folyamatosan szerves vegyi anyagok szaga terjeng a levegőben. A berendezés régimódi, az eszközök pedig nagyon hasonlítanak a Pécsi Tudományegyetem jelenleg is használt, elavult műszereihez: régi fotométerek, ósdi számítógépek és ütött-kopott, csorba üvegeszközök hevernek a barlangban felállított laborasztalokon. Az egyik fal mentén hatalmas üvegcsöveket lehet látni, tele valami ismeretlen eredetű folyadékkal, és groteszk, emberszerű lényekkel - a félresikerült kísérletekkel. Az egyik cső üres, és szivárog belőle valami bűzös, fehér folyadék. Egy Bunsen-égő folyamatosan ég a helyiségben, valószínűleg a robbanás elkerülése végett.

Találtam egy naplót a munkaasztalon, amelyben az orvos, aki itt dolgozik már '77 óta, leírja, hogy mi a feladata - emberi klónokat kell létrehoznia. Nem tudja, miért és nem tudja, ki a megbízója. Az ismeretlen nemű orvos nappal DNS-t gyűjt a városban emberi köpetekből, rágógumikból, takonymaradványokból és az ablakon kidobott körömdarabokból. Ha szerencséje van, vérfoltot is talál valahol. Mint tudjuk, a DNS nagyon sérülékeny molekula, és ha több órán át süt rá a nap, az UV sugárzás könnyen szétroncsolja. Az orvosnak tehát gyorsan kell dolgoznia, ha használható mintákat akar. A petesejteket hűtve kapja, ki tudja, honnan. Nem csoda, ha sok klón félresikerül. "A roncsolt DNS miatt létrejött ocsmány lényeket állandó emlékeztetőként helyeztem ki a laborban," írja a napló.

Vannak sikeres példányok is. A napló szerint a lények minden reggel elindulnak, de minden este visszatérnek a teremtőjükhöz. A kancsal, szétálló fogú férfi, aki már hat éve kéreget a kislányának pelenkára, a néni, aki minden nap más gyógyszeres dobozt tart a kezében, amit a legközelebbi kukából szerzett, és amiről azt mondja, ilyet kell szednie, de nincs rá pénze, és az idős asszony, akit nemrég "pécsi fosórémnek" keresztelt a média, mind klónok, akik genetikai emlékeiket élik újra nap, mint nap, de az eredeti példányoknak csak az árnyékai lehetnek. A pénzt minden éjjel visszaviszik az orvosnak, aki egy széfben tárolja azt. Jelenleg egy elektronmikroszkópra gyűjt.

A kutatásaimból nem sok derült ki. Akárki szervezte is meg ezt a kutatást, nagyon jól elrejtette a nyomokat. Annyi biztos, hogy a sírkamrák feltárása előtt az orvos romos házról romos házra járt, azokban folytatta a kísérleteket. Az is kiderült, hogy korábban nem csak klónozással foglalkozott - voltak egyéb bizarr kérések is a megrendelőjétől. Több évbe telt például, amíg kikísérletezett egy módszert, amivel lemásolható a mecseki lóember kinézete - hogy ez kinek volt érdeke, az nem derült ki.

A pécsieknek azonban nem kell aggódnia. A klónok - ha életben maradnak - általában békések, és nem okoznak túl nagy problémát, az orvos pedig nem rabol embereket. "Vége már a szép időknek, amikor bármikor kimehettem éjszaka egy adag kloroformmal, és akárkivel kísérletezhettem," írja naplójában. Sajnos az utóbbi pár év bejegyzései elég érthetetlenek, így nem sokat tudok arról, jelenleg hogy halad a terv, ahogy azt sem tudom, mi a terv.

A legutolsó naplóbejegyzés tegnap született, és így szól: "Emberek [...] el akarnak vinni. Kell még egy kis idő. Csak egy-két hónap. Kész leszek. Utána vihetnek. Nem érdekel. Megszületik, és minden rendben lesz." A paranoid orvos őrült írásai szerint valami meg fog születni, de a laborban semmi nem utal arra, hogy újabb klón készülne. Jól látszik, hogy öreg korára teljesen elvesztette az ítélőképességét, és a demencia jelei is megmutatkoztak.

(Szeretsz ilyen cikkeket olvasni? Támogass Patreonon! Senki nem támogat még, úgyhogy te lehetsz az első! Ha nem támogattok, akkor is lesznek cikkek, csak akkor nem lesz rajtam nyomás, hogy csináljam.)

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8114999580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása