Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

10. évét ünnepli a Halálcsárda!

2018. július 26. - pécsirejtélyek

A különös nevű Halálcsárda Pécs szimbolikus vendéglátóegységévé nőtte ki magát a paranormális lények és nem normális emberek körében. A furcsa neve nem sokat sejtet arról, mi található a menün, hiszen minden étteremben halottakat szolgálnak fel (pontosabban döglött állatokat). A halálcsárda mégis különleges.

A Halálcsárdát három manó alapította 1876-ban, Pécs egyik legnépszerűbb környékén. Nem igazán értettek az üzlethez, viszont imádtak halottakat enni. A 19. század végére a temetők kezdtek túlságosan megtelni, és a városvezetés vallási okokra hivatkozva nem akart újabbakat létrehozni, így a manóknak ajándékozták a tetemeket, akik így folytathatták a hobbijukat, valamint meg is oszthatták ezeket arra fogékony lényekkel és emberekkel a Halálcsárdára keresztelt éttermükben.

Akármennyire népszerű volt is a csárda, sajnos a manók képtelenek voltak egy fenntartható üzletet létrehozni, így az 1901-ben bezárta kapuját. A manók eladták a lelakott épületet, ők pedig elvonultak a Pécs alatti kazamatákba. Ezek után sokat kellett várni, mire újra kinyithatta kapuit a kis fogadó. Maga az épület kommunista kézbe került, és az oroszok a benne felhalmozódott paranormális energiát arra kívánták felhasználni, hogy létrehozzanak egy lokális világvégét, azonban ezt nem tudták megtenni. (Az okok számomra sem világosak, de volt valami köze ahhoz, hogy az oroszok nem voltak hajlandóak latin betűket használni.)

Később magánkézbe került az épület, amiből ekkorra már csak pár téglarakás és néhány gerenda maradt. A fiatalember, aki megvásárolta, értett az okkultizmushoz, és felismerte, hogy korábban itt valami érdekes dolog folyt, így megpróbálta felkeresni a manókat, hogy beszámoljanak neki a régi időkről. A fiatalember - miután megtudta, hogy hullákat szolgáltak fel az étteremben - egyből azon kezdett gondolkodni, hogyan lehetne etikusan tovább folytatni, amit a lények elkezdtek. Rájött, hogy a Halálcsárda egy kisméretű, egyirányú dimenziókapu fölé épült, amin keresztül gyakran érkeznek emberek ebbe a világba. Mivel ők nem ennek a dimenziónak a lényei, bemesélte magának, hogy ez nem gyilkosság, meglett tehát a halottforrás a csárda újranyitásához.

Természetesen tíz év hosszú idő, szóval a menü most már nem csak parallel emberek hulláit tartalmazza, hanem szinte az összes pécsi lény húsát fogyaszthatják az arra járók. Az italkínálat is bővült: az egyik különleges ital például a manók erjesztett emlőváladéka (melyről már korábban is írtam), ami igazán különös hatással van az emberekre: háromból egy ember igaz próféciákat kezd el mormolni, egy a föld mágneses mezejére merőlegesen kezd el pisilni, egy pedig berúg. A különleges ital neve egyelőre a kevéssé kreatív Anyatej, de várják a javaslatokat.

Az Anyatej hatása alatt mormolt próféciákat sajnos józanodás után elfelejtik, és eddig nem igazán írta le őket senki, annyit viszont tudunk, hogy valaki érkezni fog, és valami történni fog vele. Ez talán rosszabb, mintha semmit nem tudnánk.

Kérdéses az is, hogy a dimenziókapu jelent-e fenyegetést a világunkra, vagy csak mi jelentünk fenyegetést a rajta áthaladó emberekre, mindenesetre a Halálcsárda mindenkit feldolgoz, aki áthalad a kapun, így semmi problémánk nem eshet, nem igaz?

Nézz be te is a Halálcsárdába, lesz időd megemészteni a halottakat!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr3513327493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvsz 2018.07.27. 09:27:29

Az oroszoknak inkább a Pollackos hallgatók Kiskorsóban összegyűlt kreténségéből kellett volna lokális világvégét csinálni, Gyök Maca aktív részvételével. Mondjuk így már lehet nem lett volna annyira lokális...
süti beállítások módosítása