Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Halott manókat találtak a befalazott házban

2016. április 28. - pécsirejtélyek

A Széchenyi tér közelében található egy ház, aminek minden nyílászárója be van falazva, a szomszéd ház falát azonban tegnap lebontották, így a hatóságok átjuthattak a lezárt épületbe, ahol halott manókat találtak.

befalazott_haz.jpgA ház befalazott bejárata

A manókról:

Magyarországra a XIII. század során települtek be ezek a kisméretű lények. A bőrük színe zöld, nagy, piros színű szemeik vannak és a fülük mérete megegyezik a nemi szerv méretével mind a hímeknél, mind a nőstényeknél (átlagosan 20-25 cm). Gyakran 400-450 évig is élnek. Az emlősök közé sorolhatók, viszont van némi különbség, ami miatt saját rendszertani kategóriát szeretnének a szakértők:
                                  - Testüket szőrzet nem borítja.
                                  - Emlőjük nem zsíros váladékot termel, hanem glikoproteinekben gazdag,
                                    nagyon édes ízű, gélszerű anyagot.
                                  - A fogaik 70%-a kemény, széntartalmú anyagból ("biogyémánt") áll, amit saját
                                    szervezetük szintetizál. A mágikus feketepiacon jó pénzért
                                    eladhatók.
                                  - Zöld színű bőrük klorofill-tartalmú, és képes a fotoszintézisre.

Pécsen először Zsolnay Vilmos írta le a XIX. században a manók létezését: "A [manók] nagyon jó munkaerőnek bizonyultak. Fizetségképpen minden nap végén csak egy-egy üveg bort kérnek, de napközben tíz ember munkáját is képesek elvégezni." (1879.) Később ezt írja a manókról: "A manók napi adagjait három üveg borra kellett növelni. Az egyik tegnap lehányta a kedvenc porcelánomat, de még így is olcsóbbak, mintha inasokat kéne felbérelnem." (1899.) Zsolnay a következő évben meghalt.

A Széchenyi tér közelében, egy kis mellékutcában áll ez a ház, amit még 1970-ben falaztak be, mert  minden este 9 és 11 óra között nagyon hangos kiáltozás és zene szüremlett ki az épületből, viszont amikor benéztek, senkit nem találtak otthon. Az elátkozottnak hitt ház befalazása után elcsendesedett a környék, de nagyon sokszor találtak a ház körül elszórva borosüvegeket, vagy egyéb alkoholos italok maradványait.

Tegnap az egyik közelben lakó nő nagy bűzre panaszkodott, ezért kihívta a rendőröket és a tűzoltókat, akik pár óra alatt utat nyitottak a szomszéd házból, majd megtalálták a manóhullákat 12:03-kor. A halál oka alkoholmérgezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr448667896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

francoska 2016.05.01. 22:25:24

Pontosan hány manóhullát találtak meg? kérlek, értesíts erről, nagyon fontos volna tudnom!

pécsirejtélyek 2016.05.02. 07:17:01

@francoska: Amikor a cikket írtam, még nem lehetett tudni. Azóta kiderült, hogy négyet.

francoska 2016.05.02. 08:32:57

Köszönöm! Akkor az enyémek még élnek szerencsére...
süti beállítások módosítása