Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Néhány természetfeletti lény rendszertani besorolása

2016. május 19. - pécsirejtélyek

Mivel már elég sok lényről volt bejegyzés, úgy gondolom, ideje megosztani veletek, hogy a paranormális kutatók hova sorolják őket az élőlények körében.

Szellemek:

Elég érthetetlen, hogy miért van a szellemeknek külön helye a rendszertanban, amikor csak a halott élőlények reanimációja segítségével jönnek létre. Mindenesetre minden szellem a halála előtti faj alfajának számít, például az emberek szellemeit Homo sapiens spiritus-nak nevezik, a kutyák szellemeit Canis lupus familiaris subsp. spiritus-nak stb.

Lidércek rendszertana:

A lidércek az emberszabásúak (Hominoidea) közé sorolhatók, azon belül a lidércek családjába (Incubae) tartoznak. Közös jellemzőjük a levitációs képességük és a hosszú karmaik. Gyakran növényevők, némelyik fajuk fotoszintetizál, de paraziták is vannak közöttük. Alcsaládjaikat a szemek száma és étkezés alapján soroljuk be, illetve egy fiktív alcsalád (Subfamilia ficta) is létezik, ebbe soroljuk a más dimenziókban létező, viszont a Földön korporeálisan elő nem forduló fajokat, mint például az álomlidérc (Incubus somnia subsp. morpheus).

A manók:

Rendszertani besorolásuk máig is a vita tárgya. Régebben az emlősök osztályába (Mammalia) sorolták, de a nagyon morfológiai és élettani eltérés miatt saját osztályt hoztak nekik létre, a manók osztályát (Homonculae). Sok alfajuk ismeretes, de amivel az átlagember leggyakrabban találkozik, az a városi manó (Homonculus urbanus) és a réti manó (Homonculus pratensis). Ezenkívül gyakori Magyarországon a kerti manó (Homonculus gnomus), illetve megtalálható a vándormanó (Homonculus vagus).

"Szörnyek":

Ezek azok a lények, amik annyira különböznek a többitől, vagy morfológiájuk annyira nem létező, esetleg annyira keveset tudunk róluk, hogy sehova nem tudták besorolni őket. A szörnyek törzsébe (Monstrae) tartozik például az alagút feletti szörny (Monstrum supracuniculum), a bakurász (Monstrum bacurassum) és a kevésbé ismert pinceszörny (Monstrum cellarium). A mecseki lóembert egyenlőre szintén ide sorolják (Homo equum var. pannonica)

A felsorolt lényeken kívül természetesen sok másik is létezik, de a rendszertan annyira tömény, hogy ennyi egy bejegyzésben bőven elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr158728918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása