Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Szellemek kísértik a tüdőszanatóriumot?

Zajok a zárt épületben

2016. március 01. - pécsirejtélyek

Jártatok már a tüdőszanatórium környékén éjszaka? Ha igen, akkor ti is biztos hallottátok, hogy fura zajok szűrődnek ki az épületből. Természetes azt feltételezni, hogy a hangok forrása nem paranormális eredetű, de túl gyakran hallhatunk ajtók becsapódását (szélcsendben!), nyögéseket, köhögést és a haldoklás egyéb zajait.


A tüdőszanatórium már 2009-es bezárásakor is borzasztó állapotban volt, de azóta úgy tűnik, hogy még szellemek is beköltöztek a lelakott kórházba. Nem lehet pontosan megállapítani, hogy a szellemek az épületben elhalálozottak lelkei, vagy máshonnan vonzotta ide őket Pécs természetfeletti vonzóereje, az mindenesetre biztos, hogy az elektromágneses és ektoplazmikus aktivitás igen magas a területen, ami bizonyítja, hogy valamiféle szellemek élnek ott.

Maga a szanatórium őrökkel van védve, és - bár mostanában nem jártam arrafelé - ők is a Szárnyalj! logóját viselik (viselték 2-3 éve). Mi dolga van egy titkos társaságnak egy elhagyatott, romos tüdőgondozóban? Amikor a legutóbb ott jártam, találtam egy különös tervrajzot:

kep1.jpg

A szellemekről egyébként illik pár dolgot tudni:

- Minden ember a halála után szellemmé változik
- Ez a szellem annál kevésbé látható, minél tovább tartózkodik ebben a világban.
- Miután a szellem eltűnik, nem lehet pontosan tudni, mi történik vele. Néhány szakértő úgy gondolja, hogy egy másik dimenzióba kerülnek, ahol tovább élnek, míg mások elmélete szerint megszűnnek létezni.
- A szellemeket valamilyen helyhez lehet kötni, ekkor nem tudnak távozni/megszűnni. Ebbe általában megőrülnek, ez a Poltergeist-effektus.

Ha tehát a Szárnyalj! tényleg a szanatórium területéhez köti az odavonzott szellemeket, akkor felmerül a kérdés: Mire kell nekik egy kopogószellem-hadsereg? Vagy ha az nem kell, mire használják fel a lelkeket? Vajon van ennek valami köze az épületben talált rajzokhoz?

A válaszokat egyelőre nem tudom, de nagyon remélem, nem valami démonidéző-rituáléra készülnek. Ha további információkat tudok meg, megírom egy cikkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr638404530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása