Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Boszorkányok a mecseki erdőkben

2016. március 17. - pécsirejtélyek

A tavaszi nap-éj egyenlőség közeledtével egyre több jelentés érkezik boszorkányokról a pécsi erdőkben. Tényleg csecsemőáldozatok bemutatására készülnek?

A boszorkányok üldözése Magyarországon kevésbé volt divatos, mint Európa többi részén, illetve újabban Afrika bizonyos területein, mégis találunk feljegyzéseket szinte minden kis faluban boszorkányperekről, illetve Debrecenben, Szegeden és Pécsen nagyobb számú boszorkányégetésekről. Természetesen mielőtt bárkit is megégettek, megbizonyosodtak róla, hogy valóban boszorkány-e. Ez több módon is történhetett pl. ha tűvel megszúrták, és a szúrási seb vérezni kezdett, akkor boszorkány volt az illető vagy megkötözték, majd bedobták a vízbe; ha a víz tetején fennmaradt, boszorkány volt stb.

Ezekről a boszorkányokról úgy tartották, hogy az ördöggel valamilyen megállapodást kötnek/eladják a lelküket/szexuális kapcsolatot létesítenek, ezáltal mágikus, természetfeletti képességekre tesznek szert. Másik történetek szerint este elrabolják és megeszik a rossz gyerekeket, seprűnyélen repülnek és rondák.

Ezek a legendákból ismert lények (általában nők) valójában nem léteznek. Ebben a dimenzióban legalábbis nem volt még egyetlen észlelés sem. A mai tudásunk szerint a boszorkányok valami New Age vallás tagjai, és mint minden vallás, ez is csak a hitről szól, azaz ezek a nők nem képesek semmiféle varázslatra, és jó esetben gyerekeket sem áldoznak fel semmiféle istenségnek. Ha viszont találnának egy energiasűrűsödést (misztikus niche-t), annak elég veszélyes következményei is lehetnek, ezért kérek mindenkit, ha látnak egy nagy csoport nőt az erdőben fura ruhákban és hippi-nyakláncokkal, tartsák őket figyelemmel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr278418936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása