Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A paranormalitás tudományos alapjai I.

Multidimenzionális elmélet

2016. március 15. - pécsirejtélyek

Figyelem! Ez a bejegyzés tudományosan próbálja értelmezni a paranormális jelenségeket! Akinek a tudomány unalmas, ne olvassa el!

Bizonyára sok olvasóban felmerült már a kérdés, mégis milyen bizonyítékok vannak az itt leírt paranormális jelenségek létezésére. Ezért aztán elhatároztam, hogy minden olyan elméletet bemutatok, ami alátámasztja, vagy legalábbis nem zárja ki ezen jelenségek létezését.

Multidimenzionális elmélet:

Aki ezt a blogot olvassa, valószínűleg szembetalálta már magát a "interdimenzionális lény", "interdimenzionális kapu", valamint a "dimenziókapu" kifejezésekkel. Ezek a szavak, mint arra több olvasó is rámutatott, magyarázatra szorulhatnak.

Már magának a dimenzió szónak is több értelmezése lehet. A matematikában térbeli dimenziókat kell érteni a szó alatt: ezt talán úgy a legkönnyebb elképzelni, hogy egy háromdimenziós koordináta-rendszerhez képzelünk további, emberi szem által nem érzékelhető térbeli kiterjedéseket. Mint tudjuk a háromdimenziós tér minden testének árnyéka kétdimenziós, minden kétdimenziós tér síkidomainak árnyéka egydimenziós. Ez azt jelenti, hogy ha léteznek a negyedik dimenzióban élő lények, azok árnyéka háromdimenziós lesz, ezáltal számunkra láthatóvá tehető, ha megismerjük, hogyan működik a fény a negyedik dimenzióban.

Másik értelmezés szerint négy dimenzió van: a tér három dimenziója és az idő, mint negyedik dimenzió. Ezt az értelmezést mára mind a matematikusok, mind a többi természettudós elvetette.

A harmadik, általam is használt dimenzió-definíció valójában a végtelen számú párhuzamos univerzumokra vonatkozik, tehát egy másik dimenzió egy másik univerzumot jelent, amelyben a dolgok kicsit másképp alakultak a saját világunkhoz képest. Ilyen kontextusban az interdimenzionális lény egy másik univerzumból ide érkező lényt, az interdimenzionális- vagy dimenziókapu pedig a másik univerzumokba, illetve más univerzumokból ide való utazást biztosító szerkezetet jelent.

Fontos fogalom még a multidimenzionális elmélethez szorosan kapcsolódó misztikus niche: Ez egy olyan többdimenziós térrész, melyben a dimenziók kölcsönhatásaiból felszabaduló energia akkora, hogy bennük minden részecske gerjesztődni képes. Ez a gerjesztési energiamennyiség olyan nagy, hogy nem hő vagy fény, hanem paranormális, természetfeletti jelenségek formájában adják le a részecskék a környezetnek.

Pécsen az ilyen misztikus niche-ek sokasága megfigyelhető. Hogy ez a sok energia miért pont itt gyűlik össze akkorává, hogy képes legyen ilyen jelenségeket létrehozni, egyelőre nem tudom, de kutatásaimat folytatni fogom, és remélhetőleg idővel megtalálom az okokat is, nem csak a magyarázatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr678418920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása