Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Iszlamista robotbogarak a városházán?

2016. szeptember 20. - pécsirejtélyek

Nemrég fura bogarak jelentek meg a városházában, Pécsen. A beazonosításuk tegnap 23:07-kor sikeresen megtörtént!

A bogarak (valójában rovarok) megjelenése hirtelen következett be augusztus végén. A nehézséget leginkább az jelentette, hogy amikor egyet sikerült elfogni, az azonnal megsemmisítette magát. A robbanó bogarakat ezért először iszlamistának gondolták. Később kiderült, hogy a robbantás csak önvédelmi funkció, nincsenek terrorista hajlamai a lényeknek.

A Blatta explosiva (robbanó csótány) névre keresztelt rovarokat közelebbről megvizsgálva sikerült a robbanás mechanizmusát is meghatározni. A csótányok szintetikus, kibernetikus részeket is tartalmaznak: egy kamerát, egy, a vezeték nélküli hálózathoz való kapcsolódást elősegítő eszközt, illetve egy glicerol-trinitrátot tartalmazó szilikon implantátumot. Ez utóbbi szükséges a robbanás előidézéséhez.

A lények beazonosítása ugyan sikeres volt, de az még mindig kérdéses, hogy honnan jöttek. A leginkább elfogadott elmélet szerint a mecseki erdőben lezuhant UFO hatására átalakult közönséges csótányokról van szó, vagy esetleg a lezuhant űrhajó utasai által lettek átalakítva. A kevésbé népszerű és kevésbé valószínű teória hívői úgy gondolják, hogy a csótányokat az ISIS küldte, és kémkedésre használják. Ezzel az elmélettel azonban több gond is van. Egyrészt miről akarnának Pécsen kémkedni az iszlám radikálisok? Másrészt a beazonosítást végző tudósok, informatikusok és technikusok sem voltak képesek feltörni a kiborg csótányok rendszerét, hogy irányíthatóvá tegyék őket, habár ez elméletileg lehetséges.

Egy új irányzat is kezd megjelenni a városban, amelyik úgy gondolja, hogy a robocsótányokat Isten küldte, hogy megbüntesse az emberiséget a bűneiért, ami szintén lehetséges, hiszen ennél már sokkal bénább ötletei is voltak (ld. Biblia).

A robbanó ízeltlábúaktól azonban egyelőre nem kell tartani, hiszen robbanásuk olyan kisméretű, hogy emberekre nézve veszélytelen. A kameráik nagyrészt nem működnek, és a wifi routerekbe való beépülésük egyelőre nem bizonyított...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1211690835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása