Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Meghalt az alagút felett élő szörny

2016. április 26. - pécsirejtélyek

Évek óta az Alagút felett élt a növényi részekből álló szörny. A lakosságra veszélyt nem jelentett, soha senkit nem támadott meg. Csütörtökön reggel azonban holtan találtam.


fuszorny1crop.jpgA kép április 21-én, csütörtökön készült, reggel 8:21-kor az Alagút felett.

A szörny eredetéről nem lehet túl sokat tudni. 2012-ben tűnt fel először az Alagút felett, december 23-án. Az éppen arra sétáló fiatalok vették észre. Először szobornak nézték, mert egész nap csak egy helyben állt, és a várfalat bámulta. Csak a kismértékű légzőmozgásból lehetett arra következtetni, hogy élőlényről van szó. Aztán Karácsony este meglepő gyorsasággal elfutott a kilátó felé, és egy darabig senki sem látta.

A lény békés volt, egyetlen egyszer lökött fel egy kisgyereket (véletlenül), de sikerült elkapnia, mielőtt a földre esett volna, a fűnyírás után pedig mindig eltakarított a munkások után. A várfal nézése volt a kedvenc időtöltése, szinte minden nap ellátogatott a fal elé, és csak nézett. Nem szólt senkihez, hozzá sem szólt senki, de nem zavarta a sétálókat, és a sétálók sem zavarták őt. Néhány kutya ugyan lepisilte, de erre sem reagált negatívan.

Senki nem vette észre, hogy depressziós, mert a lény nagyon idegen volt. Nem úgy viselkedett, ahogy általában a növényi eredetű szörnyek szoktak. Miután visszament a búvóhelyére, mindig hagyott maga után egy kis részt a földön, ahol a növények jobban meg voltak öntözve, ezért a fal mellett mindig egészséges volt a növényzet. Kis, fekete szemei mindig csillogtak, boldognak látszottak. Nem beszélt sokat, és amikor igen, akkor is furcsán; mint aki tudja, hogy hogyan kell másokkal kommunikálni, csak nem szokta gyakorolni. Sokat mosolygott, és soha nem panaszkodott, viszont mások panaszait mindig meghallgatta. Néha még tanácsot is adott, ráadásul elég jó tanácsot.

Valószínűleg múlt héten szerdán ölte meg magát, miután a THC-szint normális értékre csökkent. Csütörtök reggelre már igen hideg volt a teste, és már elkezdett kiszáradni is. Nem hagyott maga után se levelet, se egyéb üzenetet.

Nem lehet tudni, hogy voltak-e barátai, vagy családja. Nem lehet tudni, hogy mi volt az oka az öngyilkosságnak. Azt viszont tudom, hogy egy jó emberrel - ha lehet őt embernek nevezni -  kevesebb maradt Pécsen.

Nyugodj békében, szörny!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr488661386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2016.04.27. 15:31:00

az jól látszik a képen, hogynem hagyott hátra levelet, hanem csak fűszűlakat és némi mohát. szegényke.
süti beállítások módosítása