Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Miért van tele lakattal a belváros?

2016. április 07. - pécsirejtélyek

Bizonyára mindenki ismeri a pécsi lakatfalakat, de a valódi céljáról nem sokan tudnak...20160401_184252.jpg

Hazánkban az első lakatfal Pécsen jelent meg a hetvenes években. Fél évbe se került, és a falra erősített lakatok száma tízezernél is többre nőtt. Azóta két újabb hivatalos falat állítottak fel, de ezek mellett is megjelentek lakatok. Kerítéseken, korlátokon, vékonyabb csövekből készült mászókákon.

A jelenség okait 1998-ban kezdte el kutatni prof. Kovászdi Márta szociológus. Több felmérést is folytatott, melyeknek keretein belül 18-60 éves embereket kérdezett a falról. Érdekes módon mindenki más választ adott az első kérdésre: mégis mi az oka a lakatrakásnak? Volt, aki szerint az örökkévaló szerelmet szimbolizálják, mások szerint a sikeres érettségi után teszik fel a lakatokat az ünneplő diákok, megint mások a gyerekük megszületését ünneplik ezzel a rítussal.

A következő kérdés a felmérésben így szólt: Hány lakatot tett már ki a falra? Átlagosan 3-4 lakatot akasztottak ki a megkérdezettek, viszont tizenhárom fiatal nő válasza nagyon megdöbbentette a professzort: fejenként ezer-ezer lakat mindkét, akkoriban nagyon népszerű falra.

Márta a kutatását ezekkel a nőkkel folytatta, 1999-ben. Mind a tizenhárman azt állították, hogy a lakatfal valódi szerepe egy ősi istenség megakadályozása abban, hogy átjusson a mi dimenziónkba. Az istenség nevéről kérdezve a nőket sokkos állapotba kerültek, ami egy hétig tartott. Miután kiengedték őket a kórházból, felkeresték a professzort, hogy folytathassák vele az elkezdett interjúkat. Az elutasításra agresszíven válaszoltak. Először lökdösődtek, majd egymást és Mártát is ütni, rugdosni kezdték. A kutató kórházba került, a nők pedig kómába estek.

'99-ben a feljegyzések szerint a maihoz hasonló, nagy mennyiségű paranormális jelenséget észleltek, decemberben pedig ez az aktivitás akkorára nőtt, hogy az addig működésképtelen dimenziókapu elég energiát kaphatott volna ahhoz, hogy kinyíljon, azonban ez nem történt meg. Ezt a város vezetősége is észrevette, és Márta kutatását olvasva arra jutottak, hogy valóban a lakatok zárhatták le a kaput. Ezért aztán 2013-ban készíttettek egy új falat, a régit pedig kibővítették. Emellett bárki bárhová felteheti a saját lakatját, valószínűleg nem szedik le, és nem büntetik meg érte az elkövetőt.

uj_pecsi_lakatfal.jpg
Az új pécsi lakatfal 2013-ban. Egyelőre még nem túl sok lakattal.

Hogy csak szerencse volt-e a falak megfelelő helyre (energiacsomópontra) való telepítése, vagy esetleg valamelyik titkos társaság keze van-e a dologban, nem lehet tudni, de az biztos, hogy ha a paranormalitás ilyen mértékben fokozódik, akkor igen hamar szükségünk lesz újabb lakatokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr338574630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palladrin 2016.04.08. 07:58:40

Alacsony az a kerítés ...

s 2016.04.08. 14:48:20

Vedd be azt a kibaszott gyógyszered!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.04.08. 15:26:54

Eszter kapitány helyezte el a kerítést, és helyezte el az első dimenziólakatot, hogy távol tartsa a gyíkember királyt!
Hol a határa az emberi hülyeségnek?

s3pooler 2016.04.08. 16:29:58

Az Elzett művek által szponzorált tartalom.

Magyar Istenséget magyar lakattal illik bezárni.
süti beállítások módosítása