Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Miért kell egy 90 éves, fogatlan, vak néninek fogorvos?

2017. szeptember 16. - pécsirejtélyek

A fogínygyulladás igencsak veszélyes jelenség: ha nem kezelik időben, akár halálos kimenetelű is lehet. A Baranya megyei fogorvosi rendelőkben azonban ennél sokkal fontosabb dolgokkal foglalkoznak a fogorvosok: 90 éves, gyengénlátó, fogatlan nénikkel.

Az egyik legkülönösebb pécsi rejtélyre - azaz, miért a fél lábbal a sírban álló, fogatlan néninek van elsőbbsége egy fogorvosi rendelőben - nagyon egyszerű a válasz. Valójában általában nem 90 éves nyugger nénikről beszélünk, hanem pándimenzionális lényekről, akiknek a földi kiterjesztése úgy néz ki, mint egy 90 éves fogatlan, vak néni.

Az pándimenzionális lények nagyon odafigyelnek a szájhigiéniára. Fontos számukra, hogy az összes dimenzióban, amiben épp szimultán tartózkodnak, egészséges legyen a szájnyílásuk, a fogínyük, a nyelvük és - amennyiben azok az adott lételemben megtalálhatók - a fogaik.

Ezek a lények általában rendelkeznek egy saját mikroverzummal, amelyben aranyat és egyéb javakat halmoznak fel, így aztán érthető, miért élveznek elsőbbséget a fogorvosoknál, akik szívesen fogadnak el drágaköveket és féldrágaköveket fizetségként: ezeket a főleg fluorid tartalmú ásványokat szopogtatva sokkal egészségesebb fogakra tesznek szert, ezáltal elkerülve, hogy a saját kollégáik matassanak a szájaikban.

Az ilyen szuperfogsorú fogorvosok és szájsebészek felsőbbrendűnek érezhetik magukat, hiszen a lyukaikat senki nem tömheti be, merthogy nincs is mit betömni.

Néha azonban balesetek is előfordulnak. Ha valakinek éppen begyullad az ínye, és fontos ellátásra szorulna, gyakran találkozhat mind pándimenzionális lényekkel, mind pedig tolakodó nyuggerekkel, akiknek nincs semmi baj a fogukkal, mert nincsenek fogaik. Utóbbi lények sokkal veszélyesebbek, hiszen betolakodnak a fiatalok elé, akiknek még van esélye arra, hogy szép fogsoruk legyen, csak azért, hogy a töltött káposzta (amit szigorúan csak lábosban szabad főzni) nehogy odakozmáljon. A lények különleges képessége, hogy pontosan két másodpercenként panaszkodjanak arra, hogy milyen sokan vannak a rendelőben, vagy arra, hogy milyen rosszul érzik magukat, vagy arra, hogy nem hagyják őket leülni, vagy arra, hogy az ebéd nem lesz kész, vagy arra, hogy az ebéd túl hamar kész lesz, vagy arra hogy nincs pénz, vagy arra, hogy túl sok pénz van, vagy arra, hogy ezek a mai fiatalok, vagy arra, hogy bezzeg a mi időnkben...

Mindenképp vigyázzanak tehát, ha Pécsen és környékén járnak, nehogy pándimenzionális öreg banyák miatt fájjon a fejük, illetve a foguk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1212869492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mad Mind 2017.09.18. 12:49:30

Gratulálok, szar vagy.

Ejjnye Bejjnye 2017.09.19. 21:12:35

Ó, az ilyen egydimenziós lények, mint a poszt író - már ha megérik - hogy el lesznek csodálkozva, amikor kicsit több élettapasztalatra tesznek szert, és rájönnek, hogy mennyire kívánnák azt a tiszteletet, amely szerintük járna nekik! Csakhogy egy elcseszett életért nekik sem jár több ebből az energiából, mint amennyit ők beleraktak a rendszerbe, netán az ivadékaiknak átadtak belőle.

Lányosapa 2017.09.20. 14:07:04

Ritka nagy gyökér vagy. Talán kérdezd meg először családod időseit, hogy mi a f@..-ért járnak fogorvoshoz. Ha esetleg évek óta nem beszélnek veled, lásd az első mondatot! További okádék napot!
süti beállítások módosítása