Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Mindenféle drakulák futkároznak Pécsen!

2017. február 28. - pécsirejtélyek

A pécsi éjszaka veszélyes és gyakran halállal végződik, főleg amióta elszaporodtak mindenféle drakulák.

Halkan jöttek és egyesével. Hetente egy-kettőnél nem érkeztek többen. Meghallották, hogy Pécsen milyen jó az élet. Meghallották, hogy a mágia itt ősi és erős. Minden éjjel útnak indulnak, és minden éjjel többen lesznek, miközben a mi számunk egyre csökken.

A sötét helyeket kedvelik: a belváros zegzugos sikátorokkal teli részeit, a gyengén megvilágított parkokat, a mecsekoldali utcákat, a romkocsmákat. Gyakran összeülnek, és a poharaikból kifröccsenő vörös cseppek felett nevetve mesélnek egymásnak az aznapi hódításaikról. Kerülik a templomokat, a szent helyeket és minden éttermet, ahol túl sok fokhagymát használnak. Ha megpillantod a mindenféle drakulákat, könnyen válhatsz te is eggyé közülük.

Félnek a naptól. Az UV sugarak fokozottan károsítják sápadt, fehér bőrüket. Napos időben otthon vannak, és a számítógépeik elé görnyedve tervezik az estét. Azonban amint lemegy a nap, kivonulnak lakásaikból, és járják a várost, amíg minden embert át nem formálnak mindenféle drakulákká.

Ha elkapnak, nem tehetsz sok mindent a védelmed érdekében. Erősebbek és gyorsabbak, mint bármelyik pécsi, és okosabbak is. A kereszt, és a szentelt víz sem biztos, hogy megment, mert már rég ledobták magukról a kereszténységet és az istenhitet. A fokhagyma taszítja őket, mint minden jóra való embert, de nem akadályozza meg őket abban, hogy téged is drakulává alakítsanak.

Közös ismertetőjegyük a sápadt bőr, a fáradt szemek, és a letargia. Ha egy drakulától megkérdezed, hogy hogy van, nem fog válaszolni, csak még jobban magába fordul. Némelyikük sírni kezd. Ilyenkor használd ki a lehetőséget, és fuss nagyon messzire! Ha utolérnek, téged is mély depresszióba taszítanak és egy leszel közülük.

Gyógymódot egyelőre nem ismerünk, de néhány feljegyzés szerint egy hatalmas rúgás a szív irányába megakadályozhatja az átváltozást, ha azt a kór kialakulásának megfelelő stádiumában alkalmazzuk.

A mindenféle drakulák veszélyesek, és kiszámíthatatlanok. Ha félsz egyedül szembeszállni velük, feltétlenül hívj segítséget!

Ne nyiss ajtót, amikor a drakulák kopogtatnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1112236144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása