Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Pécs egy hologramváros?

2017. február 21. - pécsirejtélyek

Tegnap este telefonhívást kaptam, mely szerint Pécs valójában már rég nem létezik, és csak egy hologram, amit fejlett gépek vetítenek ki, hogy a volt városon keresztülhaladó autóknak ne legyen gyanús, hogy nincs itt semmi.

A hologramvárosok már az 1950-es években elterjedtek, amikor egyre több nukleáris fegyvertesztet hajtottak végre a világ minden táján. Az atombombákkal földig rombolt városok helyén semmi nem élt meg, viszont pont emiatt nagyon jó minőségű utakat lehetett a területre építeni. A radioaktivitás ugyan még elég magas volt, de az Útépítőkre - akik egy távoli csillagrendszerből érkeztek, és nehezen értik meg a földi beszédet - ez szerencsére nem fejtett ki ártalmas hatást.

Az Útépítők morfológiájukban nagyon hasonlítanak az egyszerű emberekre, de metabolizmusuk teljesen másképp működik. Nagyon fontos számukra a nagy szénhidrát- és fehérjetartalmú sült ételek fogyasztása, mert az ezekben képződő (emberekre nézve rákkeltő, mutagén) akrilamid az anyagcseréjük egyik fő kiindulási anyaga. Ezért gyakran láthatjuk, amint rántott húsos szendvicset esznek. Ennek az ételnek azonban sajnos nem elég nagy az akrilamid tartalma, ezért ha nincs más mód az energiafelvételre, akkor óránként pihenniük kell, hogy regenerálódjanak.

Az '50-es években a radioaktivitás Pécs közelében nagyon magasra szökött egy nukleáris atomtöltet felrobbantása miatt. A város elpusztult. Az Útépítőket felkérték, hogy takarítsák el a romokat, és tegyék azt, amihez a legjobban értenek, azaz építsenek utakat. A munka pár hónap alatt befejeződött, mert az Útépítők képesek voltak a szervezetükbe bevitt glükózt a radioaktív sugárzás segítségével testükben akrilamiddá alakítani, így nem volt szükségük pihenésre. A sugárzást az építés során jelentősen lecsökkentették, így már nem volt veszélyes a környező falvakra, illetve az erdőkben élő állatokra.

Ezután felkérték a legjobb hologram-grafikusokat ("holografikusokat"), hogy készítsék el Pécs pontos mását, és fejlesszenek ki egy szuperszámítógépet, ami modellezi a város további fejlődését is, illetve mesterséges lakókat generál, akik a városon belül úgy élhetnek, mintha valódi emberek lennének. A hatalmas költségek egy részét egy titkos szervezet állta.

Legalábbis ezt mondta a hölgy a telefonban...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712185100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása