Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Vigyázat! Életet okozhat!

2017. február 07. - pécsirejtélyek

Gyorsan történt, mint egy szívroham, mert szívroham volt. Az infarktus ugyan nem ölte meg a 80000 éves embert, de abban megakadályozta, hogy bárkinek is kárt okozzon.

Előtted az út. Jól ismered. A repedezett aszfalton haladó kocsik ismerős zaja azonnal megüti a füled, amint belépsz a városba. Pécs. Itt él a pusztító, fiával (a gyógyítóval) együtt, egy másfél szobás bányászlakásban. A foszladozó tapéta és szakadt kárpitú fotelek között törékenynek és gyengének látszik, mintha elvesztett volna mindent, ami fontos neki a világon. A fia gyógyító képességei sem segítenek neki a felépülésben. A pusztító minden este a tévé előtt ül, és olyan termékeket rendel, amiket csak este a tévé előtt ülve rendelhet az ember. A lakás tele van órákkal, amik madarak hangján szólalnak meg minden órában, turmixgépekkel, amikből szivárog a folyadék, sporteszközökkel, amik kemény hasizmot ígérnek és falra akasztható, éneklő halakkal. A bűz, ami a konyhából érkezik szinte elviselhetetlen. A fiú gyakran megy el otthonról, embereket gyógyít egy közeli rendelőben.

A pusztító minden reggel pontosan kettőkor felébred és sír. Ötkor elmegy sétálni, néha még csettintget is közben. Kilencre hazaér, reggelizik, majd lefekszik az ágyba, és tévét néz. Aztán délután leül egy fotelba, és tévét néz. Nem szól senkihez - leszámítva a telefonon leadott rendeléseit - és nem ismeri fel a fiát.

Talán néha visszaemlékezik barátaira, akiket elárult. A keltákra, és a többi ősi törzsre, amelyeket együtt elpusztítottak. A régi szép időkre. Vagy lehet, hogy már nem gondol semmire. A szeme már nem lángol, az elméje nem a régi, a szíve lassan elrohad. Megérdemli.

A hóesésben gyakran láttam. A Széchenyi-tér közepén bámulta az eget egész nap. A fagytól vörös arcát marta a szél, de ő csak állt. Egy fát keresett, amelyre felakasztotta barátait, és amelynél most az utolsó áldozatot szeretné bemutatni. Az isten, akitől erejét kapta nem tűnhetett el nyomtalanul: Pécs sok entitást megőrzött az évek során, amik máshol rég elpusztultak és feledésbe merültek volna.

Az egyetlen helyet kutatja, ahol meghalhat. A fát, ami a halhatatlanságát biztosította, ami a hosszú, szerencsétlen életét okozta. Nem tudhatjuk, megtalálja-e valaha...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr412089141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Em.MA 2017.02.08. 08:25:43

Ez ez 'miez' akart lenni?
Pszichedelikus blog?

LFather 2017.02.08. 09:36:55

Kevesebb herbál = több értelem. Csak javaslat.

pécsirejtélyek 2017.02.08. 10:15:40

@LFather: Mi az a herbál és hol szerezted be?

para_noir 2017.02.08. 10:54:00

@pécsirejtélyek: kamillatea. Ne igyál sokat, mert megbolondulsz tőle.

pioneer2016 2017.02.08. 12:04:54

Ez itt most hogy? Valaki érti miről szól ez a szösszenet?

cirrmurr 2017.02.08. 12:24:44

Már megint az a sok szintetikus szemét.. ha már ősidők legalább valami növény alaput szivjál. A Cikk Lb egy be LSD-zett csimpánz szinvonalán van

dementia praecox 2017.02.08. 15:40:16

Én ugyan nem vagyok pécsi, ezért nem ismerem a szereplőket, ennek ellenére ezekre a figurákra a lakóhelyemen környékén is simán ráismerek.

sZulamith 2017.02.08. 15:58:15

Te jó Isten, ez rejtvény lenne? A rejtvényfejtők napja elmult, azért jó lenne tudni, hogy miről vagy kiről is szól a poszt.
süti beállítások módosítása