Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A könyvtár I.

2016. november 22. - pécsirejtélyek

Megtaláltam! A Pécs alatti titkos könyvtár létezik! Egy középkori kódexben elég részletesen le van írva minden, ami a kinyitásához szükséges.

A kódex a 13. században íródott; egy Domonkos-rendi szerzetes készítette, akit azzal bíztak meg, hogy a pécsi könyvtár titkát vigye magával a sírba.

A könyvtár pontos helyét nem fedi fel a könyv, de bizonyos tájékozódási pontokat ad a felfedezéséhez. A kódex szerint a könyvtár több, mint 15000 könyvet tartalmaz, amelyek közül legalább ezer pontos jóslatokat tartalmaz az emberiség jövőjére nézve. A könyvek nagy része latinul és görögül íródott, de pl. hieroglif írást és rovásírást is találhatunk.

A könyvtárat 1278-ban zárták be, mert úgy gondolták, hogy ez a sok tudás túl veszélyes lehet, ha rossz kezekbe kerül. Az akkori híresztelésekkel szemben tehát a könyvtár nem égett le: a szerzetesek egy bizonyos démon segítségével a föld alá süllyesztették az épületet, ajtajait pedig átkokkal és varázslatokkal zárták le, hogy senki ne juthasson be.

A kódex leírja ezeknek a varázslatoknak a feltöréséhez szükséges rituálét is, amit itt nem tehetek közzé. Mindenesetre van pár ritka anyag, amit be kell szereznem ahhoz, hogy bejuthassak. Ha valakinek esetleg van bezoárja, Tahina spectabilis magja vagy tibeti vize, értesítsen!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2311987962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása