Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A működő dimenziókapuról

2016. május 24. - pécsirejtélyek

Már a blog indulásakor írtam, hogy van Pécsen egy működő dimenziókapu is. Eljött az idő, hogy megosszam veletek, amit eddig sikerült róla összegyűjtenem.

A Jakab-hegyen található ez az interdimenzionális átjáró, pontosabban a Remete-barlangban. Ez a mesterséges eredetű barlang nem az egyetlen ilyen képződmény a hegyen. A középkorban élt itt egy remete, aki képes volt a misztikus energiák csomópontjainak megbecsülésére. Néhány próbálkozásába telt csak, hogy sikerüljön egy olyan barlangot létrehoznia, ami éppen egy ilyen csomópont körül helyezkedik el. A barlang 3 méter hosszú, 2 méter széles és 1,6 méter magas. Két bejárata és egy ablaka is van, az ablakot később vájták rá.

A 9,6 köbméter térfogatú barlangba éppen megfelelő mennyiségű nitrogén és oxigén jut a külvilágból, ami szükséges a kapu stabilizálásához. Az átjáró kinyitásához teljesítendő rituálét szerencsére csak kevesen ismerik: szükség van hozzá egyebek mellett néhány manószívre, kevés macskaszőrre és egy kis bazsalikomra.

A kapu hiába működik, így is nehéz kinyitni, mert az energiafluktuációk pontos kiszámítása és a rituálé időben történő elvégzése szükséges hozzá. Számításaim szerint június 23-án lesz olyan magas az energiaszint, hogy az ajtót kinyithassuk, de pontos időt nem mondok, nehogy valaki megpróbálja.

A Pécsi Szent Mór által ismertetett dimenzión kívül természetesen máshová is el lehet utazni, de az interdimenzionális koordinátákat a rituáléban kell kifejezni. Az egyik ismert világhoz a koordináta például egy szakadt bőrcsizma. De ezek a koordináták bármilyen formát felvehetnek, lehet akár egy lehelet vagy egy szó is.

Ha a pécsi titkos társaságok valamelyike a koordináták nélkül végezné el a rítust, akkor valószínűsíthető, hogy abba a világba jutnának, ahová a bencés szerzetes is eljutott. Az onnan kiszabadult lények nagy része ugyan ronda, de veszélytelen, viszont van néhány entitás, ami oda lett elzárva az évek során, amik gondot okozhatnak. Léteznek még ezeken kívül pándimenzionális lények, amik több, vagy minden dimenzióban jelen vannak. Ezekre a lényekre egy ilyen kapu megnyitása úgy hat, hogy képesek lesznek a kinyitott kapu bármelyik oldalán korporeálissá válni. Ha egy ilyen esemény lejátszódik, annak beláthatatlan következményei lehetnek, de a minimum is annyi, hogy megváltoznak a fizika törvényei.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr338739920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása