Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Partra vetett bálna a Balokány-tónál!

2017. március 28. - pécsirejtélyek

Tegnap este partra vetett a víz egy bálnát a Balokány-tónál. Az eset nem is lenne annyira furcsa, hiszen tavasszal mindig sok bálnát találunk a partokon, azonban a Balokány-tóban a legkisebb bálna, a törpe ámbráscet (Kogia sima) sem férne el kényelmesen. Arról nem is beszélve, hogy édesvízben nem élnek bálnák...

Pécs vezetése már dolgozik a tetem elszállításán, de ha nem dolgoznak elég gyorsan (nem fognak), akkor fel fog robbanni, mivel a test rohadása közben keletkező gázok nem tudnak más módon kijutni, csak úgy, ha szétvetik a bálnát. A bűz elárasztotta az egész Zsolnay Negyedet.

De hogyan kerülhetett egy bálna a tóba? A parafizikusok már több elmélettel is előálltak, egyik valószínűtlenebb, mint a másik. Mégis megpróbáltam összeszedni és valószínűségi sorrendbe állítani a tudósok érdekesebb elképzeléseit.

1. A vihar-elmélet

A teória szerint egy hatalmas vihar felkapta a bálnát az Atlanti-óceánból, és egészen Pécsig szállította. Ez a standard magyarázat minden olyan természetfeletti jelenségre, mely során valami vagy valaki a természetes előfordulási helyén kívül lesz megtalálható. Az elképzelés jó lehet kisebb tárgyak esetében, de egy 2 és fél méteres, féltonnás bálnát ilyen hosszú időn keresztül nem biztos, hogy bármekkora erejű szél képes lenne elszállítani. Arról nem is beszélve, hogy még nem volt a szél világnapja sem.

2. Az űrlény-elmélet

Minden magára valamit is adó összeesküvés-elmélet hívő tudja, hogy mindent, amit tudományosan nem tudunk megmagyarázni, űrlények csináltak. A probléma csak az, hogy ezek az emberek nem tudják, mekkora űrhajók szoktak a Földre látogatni. Elárulom, nagyon kicsik. Nem férne bele egyetlen bálna sem. Emberek is alig.

3. Spontán transzport elmélet

A spontán öngyulladásról valószínűleg már mindenki hallott: ebben az esetben az áldozat olyan nagy hülyeséget mond, hogy nem csak átvitt értelemben, hanem szó szerint is leégeti magát. Ezt a pszichológiában túlzott elhárító (coping) mechanizmusnak nevezzük, melyben az ember már csak úgy tudja saját énjét megmenteni, hogy lángra gyullad és elpusztul. Valószínűleg a főnixekkel (Phoenix phoenix) közös ősünktől, az égő szalamandrától (Salamandra incendium) örököltük ezen képességünket. Sajnos a hamuból való újjáéledés génje az emberekben szupresszálva van...

Hasonló coping mechanizmus lehet a spontán transzport, mely során az egyén a föld alá süllyed szégyenében, majd a világ másik pontján a földből előtör. A bálnapszichológusok állítják, hogy ez a törpe ámbrásceteknél is hasonlóképpen működik, bár ők nem a föld alá süllyednek, hanem a víz fölé emelkednek.

4. A dimenziókapu-elmélet

Ha valami hirtelen olyan helyen tűnik fel, ahol nem kellene, akkor vagy orvoshoz fordul az ember, vagy elkezd a dimenziókapukra gyanakodni. Pécsen tavaly nagyon gyakori volt az ilyen módon történő utazás, tehát a feltételezés megkérdőjelezhetetlen. Előfordulhat, hogy a tavalyi energiafluktuációk maradványaként kinyílt egy kisebb kapu, amin keresztül egy parallel világból érkezhetett egy parallel bálna.

Ez az elmélet a legvalószínűbb mind közül, ugyanakkor felveti a kérdést: más is átjött a kinyíló dimenziókapun, vagy csak a szerencsétlenül járt bálna?

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6112371489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása