Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Boldogok a szelki legények!

2017. március 21. - pécsirejtélyek

Furcsa jelenséget jelentettek Szelkről. A fiatal férfiak minden ok nélkül táncot járnak, kurjongatnak, vagy egyszerűen csak ízeseket nevetnek. Nap közben ezzel semmi gond, de sajnos a nap 24 órájában zajlik a különös mulatság...

A szelki legények pár hete örömmámoros állapotban léteznek. A heteken át tartó jókedv rátette bélyegét a kis falura. A jegyző nem tudja, mi tévő legyen, a polgármester lemondott a posztjáról. A legények egészségi állapota folyamatosan romlik, mert gyakran több napig nem esznek semmit. Néhányukat már kórházba szállították, mert annyit énekeltek, hogy egyszerűen elszakadtak a hangszalagjaik. Többen annyit táncoltak, hogy pár hétre tolókocsiba kényszerültek, illetve egy fiatalembernek leharapták az orrát is.

Mi lehet az oka a végkimerülésig tartó bulizásnak? A jelek szerint a falu lakosai mindig is jókedvűek voltak, de a mostanihoz fogható járványszerű boldogságot még ők sem láttak soha. Néhány idősebb bácsi arra gyanakszik, hogy a közelben lévő katonai bázisban újfajta biológiai fegyvereket tesztelnek, melyek közül az egyiket - véletlenül vagy szándékosan - a falura szabadították. Mások szerint a közeli templomban gyakran imádkozik egy 99 éves néni, aki a szokásos imák ("Csak egészség legyen!") helyett boldogságot kért a fiataloknak. Ennek az lehetett az oka, hogy a legények 70%-a munkanélküli, ami miatt sokan rosszkedvűek voltak közülük. Talán egy kisebb istenség, vagy egy démon meghallotta az öregasszony naiv kérését.

Bármi is legyen a valódi ok, a hihetetlen kór csak a 16-25 éves kor közötti férfiakat támadja. Egyelőre az orrleharapáson kívül semmi túlságosan veszélyes nem történt, de ha tovább folytatódik a jelenség, súlyos következményekkel járhat a falu fiataljai számára.

Az állapot orvoslására több parapszichológiai szakértőt is hívtak, akik már dolgoznak egy ellenszeren, azonban ha túl hirtelen szakítják meg a legények boldogságát, komoly mellékhatások is felléphetnek. A boldogsághormonok gyors kiürülése a szervezetből ugyanis depressziót, vagy akár öngyilkosságot is okozhat.

Addig is boldogok a szelki legények, hiába nincs munkahelyük.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612345031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása