Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A férfi, aki bálnahangokat ad ki, amikor szomorú

2017. március 02. - pécsirejtélyek

Mindannyian szomorúak vagyunk néha, de ez a pécsi férfi az egyetlen, aki igazi bálnahangot ad ki olyankor!

Molnár Béla Kálmán (66) pécsi lakos már 60 éve rájött erre a tehetségére. A férfi először hatévesen adott ki bálnahangokat, és furcsamód először nem akkor, amikor szomorú volt, hanem egy visszatérő álmából felkelve. Álmában jeges vízben úszik, és már majdnem megfullad, amikor egy óriási, kék szemű bálna a szájába veszi és kimenekíti. Az álom a mai napig nem szűnt meg.

Kálmán a pubertáskor végén depresszióba esett egy rosszul sikerült vakáció után: barátnője elhagyta egy horvát férfiért, miközben Kálmán bálnákat keresett a Adriai-tenger mélyén. A férfi máig a szocializmust és Magdi tanárnőt hibáztatja, hogy nem tanították meg neki rendesen se a földrajzot, se a biológiát. A depresszió még rosszabb lett, amikor Kálmán a Balaton mellől Pécsre költözött a családjával. Ekkorra a hangok mindennapossá váltak.

A férfi minden éjjel felmászott a házuk tetejére, és amíg a húga elszívott egy cigarettát, addig ő ősi és mélyről jövő hangokat képzett. Sokáig nem tudta, mi célt szolgál ez az egész, de aztán egy nap, amikor újra előjött az álom, rájött. A bálna - Kálmán lelke - a párját szólította; valakit, aki képes megvigasztalni, valakit, akivel visszatérhet valódi otthonába, a vízbe.

Kálmán 26 évesen megházasodott, és a hangok eltűntek. Etelka, a férfi felesége szintén bálnalelkű lény volt. Egymásra találásuk története is egész furcsa: egy mecseki túra alkalmával Etelka leszakadt a csoport többi tagjától, és eltévedt az erdőben. A Nap lemenőben volt, amikor meghallotta a hangot, ami megbabonázta, és magához szólította. Kálmán hangját hallotta, aki éppen azért sétált az erdőben, hogy végezzen magával. Amint meglátták egymást, tudták, hogy együtt fogják leélni életüket.

Aztán Etelka februárban meghalt.

Kálmán hangjait máig is hallani lehet a csendesebb éjszakákon. Gyakran jár a halastavak környékén, vagy a Balokány-tónál. Keresi az elveszett társát, vagy talán arra vár, hogy a bálna, ami álmaiban megmenti elvigye valami jobb helyre...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812305815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása