Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Pécs város csatlakozik az Illuminátus rendhez!

2017. február 23. - Jakab József

Pécs polgármestere a hét elején erősítette meg a rémhírt, miszerint a város hivatalosan is csatlakozik az 1776-ban alakult rendhez, amely Adam Weishaupt filozófus és egyházjogi tanácsadó vezetésével 1785-ig működött. Legalábbis törvényesen és nyíltan.

A város 2010-ben döntött úgy, hogy meglépik a jogi kezdeményezéseket, ám a folyamatot a hangos tiltakozás szakította félbe, így a szervezetbe való belépés elmaradt, egészen mostanáig, ugyanis a város vezetősége úgy döntött, hogy a civilek beleegyezése nélkül is aláírja a tagsághoz szükséges papírokat. A szerződés 2017. február 30-tól lép életbe, ennek ellenére el is készültek az első látványtervek Pécs új arculatáról.

Egy olvasónk – aki a városházán dolgozik, így megbízható forrás – megerősítette, hogy az 1975-ben felavatott, és pécsiek által igencsak kedvelt Niké szobor helyére egy 8 méter magas, fekete üvegből öntött háromszög épül majd. Köztudott, hogy az Illuminátus rend szimbóluma a háromszög, melynek közepén egy szem helyezkedik el.

14797356409710.png

 A szobor közelében teljeskörű felújításokat terveznek, valamint két tornyot is szeretnének építeni az ott kialakított Megvilágosultak terén. Az építkezéshez szükséges összegre benyújtották a pályázatot, ám egyelőre nem érkezett válasz.

Ha ez nem lenne elég, az Illuminátus szobor felavatására felkérték Beyoncé-t, aki a rend hercegnőjeként azonnal elvállalta a nemes feladatot, így az építmény felhúzásakor – ami előreláthatólag 2017. augusztus 26-án esedékes – az énekesnő Pécsre utazik. Szintén belsős embertől tudjuk, hogy a Pécs- Pogány repülőtérre érkezik majd a magángép, s onnan szállítják tovább Beyoncé-t a helyszínen megrendezésre kerülő rendezvényre.

Az elkövetkezendő években Lady Gaga is meglátogatja városunkat, akit szintén a rend egyik hercegnőjeként ismerünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1512238598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása