Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Zsolnay Ferenc, a pusztító

2016. december 01. - pécsirejtélyek

Pécs területén már i.e. 80000-ben is éltek, a Mecsek barlangjaiban. Ebből a korból származik a pusztító, akit eltűnése előtt Zsolnay Ferenc néven ismertek.

A terület misztikus erejét már nagyon régen felismerték. A barlangokban élő emberek egy része tudta, hogy vannak bizonyos helyek, ahol az idő különleges tulajdonságokra tesz szert. Visszafelé kezd el menni, begyógyítja a sebeket, vagy éppen megöregíti a közelébe kerülő embereket.

Öt barlanglakó rájött, hogy ezeknek a helyeknek a kihasználásával szinte halhatatlanokká válhatnak, illetve olyan hatalomra tehetnek szert, amivel leigázhatják az itteni törzsek nagy részét.

Amikor a kelták ideértek, az öt halhatatlan beolvadt közéjük, átvette a szokásaikat, isteneiket. Mivel Pécs ekkor már tele volt misztikus niche-ekkel, a kelták képzeletéből származó lények, istenek és hősök valósággá váltak. A pusztító és egy társa szerelembe esett. Nem kellett sok idő, hogy a nő állapotos legyen. Amikor nyolc hónapos terhes volt, a pusztító felkötötte egy fára, feláldozta az akasztófa-istennek, aki valódi halhatatlanságot és az erejének egy részét ígérte a pusztítónak.

A kelták, és a másik három halhatatlan ezt már nem hagyhatta szó nélkül: egyik éjjel, amikor a pusztító az áldozati fa alatt aludt, a törzs minden tagja leszúrta. Az áldozat bemutatása viszont tényleg működött, így a férfi nem halt meg. Másnap a pusztító bosszúból lemészárolta a törzset és a halhatatlan társait felakasztotta. Ő maradt az egyetlen, aki képes volt elkerülni a halált.

A rómaiak pár évvel később megérkeztek, és az áldozati fa köré felhúztak egy várost, Sopianae-t. A pusztító hamar kormányzó lett, és egészen a magyarok érkezéséig uralta a területet. A magyarok, akik az Urál melletti misztikus energiacsomóponttól érkeztek, felismerték, hogy valami nincs rendben. Az egyik sámán leírta a jövendöléseit, melyből ezeket az információkat én is megszerezhettem.

A pusztítót ugyan nem tudták bezárni, de az egyik prófécia szerint a gyereke kikaparta magát anyja felakasztott testéből és szintén halhatatlanságot kapott. A gyerek - a jóslat szerint - 1500-ban visszatér, és magával viszi majd az apját a Végtelen Vártoronyba (A Végtelen Lépcsőház akkori megfelelője, gondolom), ahonnan nem is jön ki, egészen 2016-ig.

A sámán azt már nem tartotta fontosnak megemlíteni, hogy mi lesz, miután a pusztító kiszabadul...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512007076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása