Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Pánik! Sok embernek eltűnt az árnyéka!

2016. november 01. - pécsirejtélyek

Amikor tegnap láttam az öreg nénit, amint a tescóban nylon zacskókat lop, még nem gyanakodtam. Most pedig már késő bármit is tenni. Egy nap alatt, több mint 124 ember árnyékát lopta el és zacskózta be a kedves idős hölgynek álcázott lény.

Az Egyiptomból származó lény nevét minden írásos emlékből törölték, hogy nehogy életben maradjon, valahogy azonban mégis visszatért. Kinézetét néhány korabeli síremléken megmaradt falfestményből ismerjük: alacsony, csontszerű gyermek, akinek az egész teste fekete, mint az árnyék, kivéve a természetellenes, fehér szemeket. Akinek elfogyasztja az árnyékát, annak az alakját is képes lesz felvenni.

Az ókori egyiptomiak szerint a lélek öt részből állt: a szív (Ib), az árnyék (Seut), a név (Ren), a személyiség (Ba) és az élet (Ka). Az árnyék az ember tulajdonságait foglalta magában, és mindig az ember mellett volt megtalálható, ezért nagy jelentősége volt az ókori egyiptomi vallásban.

shadow_creature.jpgA lényt igen hasonló módon ábrázolják, mint ezt az árnyékot, csak fehér szemekkel látják el.

A lény képes az árnyék testtől való elszakítására. Ezt az áldozat észre sem veszi, a folyamat fájdalommentesen zajlik. A megtámadott személy közeli ismerősei pár hét után általában elkezdik észrevenni, hogy valami hiányzik a barátjukból. Mintha nem lenne önmaga. A változás nem feltétlenül negatív, de mindenképp félelemre ad okot. Az árnyék nélküli emberek vagy mély depresszióba süllyednek, és ők maguk válnak saját árnyékukká, vagy semmitől nem félnek, és egyre veszélyesebb helyzetekbe hozzák magukat, hogy érezzék, hogy élnek.

A lény az árnyékokat nylon zacskóban gyűjti össze, mert sokkal olcsóbb, mint árnyékdobozokat készíteni. A régi időkben, amikor a fáraók saját maguknak elkészítették ezeket, nagyon könnyű dolga volt az árnyékrablónak. Az uralkodók azt gondolták, hogy az árnyékdoboz segítségével megmenthetik, eltárolhatják a haláluk utánig a lelkük egy részét, ami által örök életre tehetnek szert. Valójában az így eltárolt árnyékok nagyon sokáig élelemmel látták el ezt a parazita fajt. Egy-egy árnyék elég volt nekik több 10 évig.

A pécsi árnyékrablás tehát nem jelenthet semmi jót. Az áldozatok nagy száma arra utal, hogy sok lény található a városban. Reméljük, a Paranormális Nyomozóiroda teszi a dolgát, és megszabadít minket ezektől az árnyékevőktől.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6511842391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LenCse 2016.11.01. 12:46:52

Régen olvastam egy erdélyi kalendáriumban hogy az itteni fekete asszony (boszorka) egy üreg dióba teszi a vétkesek árnyékát (v.ö. lelkét) és feldobja a diófára. Ki tudja mióta és milyen kapcsolatban lehetnek ezek a ritka népi hagyományok az egyiptomiakkal...

pécsirejtélyek 2016.11.01. 14:15:46

@LenCse: Érdekes. Utána kell néznem a fekete asszonynak. :)
süti beállítások módosítása