Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Gyilkosság vagy street performance?

2016. október 13. - pécsirejtélyek

Október 10. óta minden nap eljátszanak egy gyilkosságot a Rókus-dombnál, mindig ugyanazon a helyen, de minden nap más, véletlenszerűen kiválasztott járókelőkkel.

"Segítség, megölnek!" - kiabálja minden nap egy nő a Rókus-dombon. Egy férfi sétál felé, de ő nem tud megmozdulni, aztán szúró mozdulatokat látunk. A férfi elfut, a nő holtan esik össze. Aztán felkel, és zavarodottan körbenéz, majd dolgára indul.

A jelenséget már többször megfigyelték Magyarországon is. Gyakran magyarázzák tömeghisztériával vagy street performance-nak hiszik. Valójában azonban az ilyen jelenségek akkor jelentkeznek, ha erőszakos bűncselekményben hal meg valaki.

Az események újra és újra lejátszódnak, egészen addig, amíg ki nem merül a misztikus erőforrás, ami azt működteti. Az arra járó emberek késztetést éreznek, hogy újra átéljék a gyilkosságot. Miután lejátszódik a dolog, folytatják útjukat, mintha semmi nem történt volna.

Ez a jelenség tehát nem valódi szellem általi possessio, hanem csak egy emlékkép újraélése (commemorativum vivide), és csak egy meghatározott ideig játszódik le, nem a végtelenségig. Veszély nem fenyegeti az újraélőket, amennyiben nem hordanak maguknál kést. Egy átlagos Újraélés nem tart tovább egy hónapnál, szóval novemberben mindenki, aki a Rókus-dombon szeret sétálni, nyugodtan visszatérhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8511788523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása