Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A pécsi szellemek száma fogyatkozik.

A Pokémon Go tehet az egészről?

2016. szeptember 13. - pécsirejtélyek

A július közepén megjelent mobiljáték nagy felháborodást keltett a magyar lakosság 80%-ának körében, akik soha nem láttak még normális embereket, akik játszanak. A házaikból kimászó kockák szocializálódni kezdtek. A játéknak azonban van egy súlyosabb negatív hatása is, mint a minden utcát elárasztó, telefont kezükben tartó, bunkókat megbotránkoztató emberek megjelenése...

A Pokémon Go nevű játék lényege, hogy a mobil GPS adatai alapján egy virtuális térképen szaladgál a játékos avatarja, és néha kis szörnyek, "pokémonok" jelennek meg, amiket el lehet kapni "pokélabdák" segítségével. A játék ezeket a szörnyeket látszólag véletlenszerűen helyezi el a városban. Valójában azonban a japánoknak sikerült kifejleszteni egy olyan rendszert, ami érzékeli a szellemeket.

A pokémonok a szellemek elektronikus megtestesülései. Amikor egy játékos elkap egy pokémont, a szellem egy részét is elzárja a játékba, így egy idő után a városból eltűnnek a szellemek. Hogy a digitalizált lelkek ezek után hova kerülnek, egyelőre nem lehet tudni, de nagyon valószínű, hogy a játék fejlesztői nem jószántukból szabadítják meg a várost a szellemektől, akik egyébként nem gyakran tudnak testet ölteni, ezért veszélytelenek.

A lelkek digitalizálásán már az első számítógépek megjelenése óta dolgoznak, mert ezzel könnyebben létrehozhatók az úgynevezett "mesterséges intelligenciák", amik megkönnyítenék az emberek munkáját. Felmerül azonban a kérdés, hogyha nem programozott mesterséges intelligenciáról van szó, hanem a halottak lelkeiről, akkor ez rabszolgaságnak számít-e? Illetve jobb-e a lelkeknek az utcákon bolyongani, vagy esetleg a számítógép működésének javítását kedvelik jobban? Vagy a szellemeket már nem érdekli egyik sem, mert halottak?

Egyelőre csak néhány szellem tűnt el, de ha ez a folyamat tovább folytatódik, akkor nem marad egy sem. Ez csak akkor jelent veszélyt, ha esetleg nagyobb mennyiségű misztikus sugárzás árasztja el a várost, mert azt a szellemek képesek abszorbeálni. De ilyen úgysem fog történni, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr10011673664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása