Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Természetfeletti menekülési útvonalak

2016. június 16. - pécsirejtélyek

A városban élő természetfeletti lények menekülni próbálnak Pécsről. Ezek a különböző világokból származó teremtmények, ha tehetik, visszatérnek a saját dimenzióikba. Olyan gyorsan távoznak erről a síkról, hogy néhány ajtót nyitva is hagytak, nem törődve a következményekkel.

Interdimenzionális portálok nyitása nem egyszerű feladat, főleg akkor, ha nem egy erre kifejlesztett dimenziókapu segítségével történik. Azonban a paranormális energiák növekedésével minden varázslat működésének probabilitása nő. A pécsi lények egy része ráadásul saját mágikus energiát is képesek generálni. Például az egyszarvúk (Equus unicornis), amik a Tettyén élnek, szarvukkal egyszerűen képesek halálos betegségeket gyógyítani, vagy boszorkányokat ölni. A mostani energetikai viszonyok miatt a portálok nyitására is képesek.

lepcso_tettye.jpgA tettyei portál, amint éppen bezáródik az egyszarvúk távozása után.

A székesegyházban letelepedett erdei lidércek (Incubus sylvestris) annyira kétségbeestek, hogy ahelyett, hogy megvárták volna, amíg felerősödnek, hogy maguk is képesek legyenek portálokat nyitni, felbéreltek egy boszorkánymestert.

A boszorkánymesterekkel való üzletelés tiltott szinte minden természetfeletti közösségben, mert ahhoz, hogy az ilyen alkut lezárják, valami nagyon értékeset kell elveszteni. A 15. században egy apáca azt szerette volna, hogy ő lehessen a zárdájának a vezetője. Egy nap meglátogatta őket egy fiatal ember, rókabőr kabátban. Az apácának nagyon megtetszett a férfi, azonban tudta, hogyha megszegi a szüzességi fogadalmát, kiátkozzák a zárdából, és akkor nem veheti át a hatalmat. Az ember nagyon értett az udvarláshoz. Az esti imádkozás során az apáca mellé térdelt, és meggyőzte, hogy ha a nő lefekszik vele, akkor megkaphatja, amire vágyik. Nem tudta visszautasítani az ajánlatot. Másnap reggel a tisztelendő anya meghalt, és a fiatal apácát nevezték ki vezetőnek, azonban nem sokáig örülhetett a győzelmének, mert a közelben létrejött egy nagyobb energiasűrűsödés, ami lehetővé tette, hogy egy istenség megjelenjen. Ez az istenség megölte azokat a nőket, akiknek nem találja épen a szűzhártyáját, így a fiatal apáca is életét vesztette, egy villámcsapás által.

Az erdei lidércekről egyelőre nem lehet tudni, hogy mit kellett feláldozniuk, azonban a portál máig is nyitva van, ami a boszorkánymester tapasztalatlanságára utal.

20160428_073259.jpgA boszorkánymester által nyitott átjáró egy erdős világba vezet.

Ha további lyukakat ejtenek a valóság szövetén, az csak ront a már így sem túl jó helyzeten...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr408806816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.06.16. 21:13:58

Azért nem vicces ez a trollkodás, mert sokan komolyan veszik.
süti beállítások módosítása