Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Abnormális fák a Balokány-tónál

2016. május 12. - pécsirejtélyek

Aki járt már a Balokány-tónál, valószínűleg észrevette az örökzöldek alatti különös kinövéseket. Vajon mi a jelenség oka?

abnormfa2.jpgTöbb fa alatt is láthatók ezek a képződmények.

Mindenki, aki kicsit is figyelt biológia órán, tudja, hogy a legtöbb növény rendelkezik valamiféle védelmi rendszerrel a kártevők ellen. Van olyan, amelyik valami szerves vegyületet választ ki, ami elriasztja a támadókat, vagy mérget termelnek, mások tövist vagy tüskét növesztenek. A Balokány-tó melletti fák nem sokban különböznek az összes többi növénytől, csak annyiban, hogy ezek a mágikus energiák ellen védekeznek a kinövéseikkel.

A libanoni cédrus ezen alfaja (Cedrus lebani v. magica) mindig is kedvelt volt a boszorkányok, és egyéb mágikus jelenségeket vizsgáló személyek körében. Amikor a tó melletti területet beültették, egy misztikus kertépítőt is bevontak a tervezésbe, mert már akkor is felismerték, hogy Pécsen nagyon nagy a paranormalitás előfordulásának valószínűsége.

Az ilyen cédrusok körül általában csak egy-két kinövést lehet találni, a tó közelében elültetett fák azonban több, mint tíz képződményt növesztettek, ez pedig arra utal, hogy itt valóban sok mágikus energiát kell kivédeni.

Maga a védelmi rendszer hasonlóan működik, mint egy villámhárító: az energiát magához vonzza, majd a földbe vezeti, ahol kevésbé nagy károkat tud okozni. Tehát a fák nem szüntetik meg az interdimenzionális rezgéseket, amik a paranormális jelenségeket okozzák, csak olyan közegbe juttatják, ahol kevésbé vezetődnek, így csökken az energiájuk. Sajnos ezek a fák a tó közelében lettek elültetve, ami azt jelenti, hogy a mágikus energiák kis része a tóba szivárog.

A víz, mint tudjuk, az energiák rezgéseit igen könnyen át tudja venni, ami gondot jelenthet, ha nagy energiatöbblet alakul ki, mert ezt a többletet valahogy ki kell sugároznia a víznek, hogy gerjesztett állapotából visszatérjen alapállapotba. Nem lehet előre megjósolni, hogy milyen jelenség születhet ilyen módon, de nem lepődnék meg, ha valamilyen vízi szörny jelenne meg a tó mélyén.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr78708778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása