Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A Patkánykirály* kincse

(*Tudomásom szerint nincs köze a Patkánykirály c. regényhez)

2016. május 10. - pécsirejtélyek

A Pécsen élő hajléktalanok nagy része nem él titkos életet, hanem inkább csak örül, hogy él, azonban néhányan a csatornákat járják, és patkányokra vadásznak. A Patkánykirály a vezetőjük, akiről azt állítják, hogy már legalább ezer éves.

20160402_121729.jpgA kép bal oldalán a csatorna egyik bejárata látható.

Szinte minden nagyobb városnak van saját Patkánykirálya és Patkánykirály-mítosza. Ez természetesen nem zárja ki, hogy mindegyik Patkánykirály ugyanaz az egy entitás legyen. Az sem kizárt, hogy ezer évig tud élni, bár a legendák szerint néha öregember formájában jelenik meg, néha meg nagyon fiatal, így ezt nagy valószínűséggel kizárhatjuk. Valószínűbb, hogy a korona apáról fiúra öröklődik.

A Patkánykirályt fel lehet ismerni jellegzetes öltözékéről (piszkosvörös, szakadt felső, fekete nadrág és egy kék, foltos fürdőköpeny) és az egész arcát eltakaró barna ruháról. Az utóbbi felveti azt a kérdést is, hogy vajon képes-e átlátni a ruhán, vagy pedig vak, és nincs szüksége a látásra ahhoz, hogy tájékozódjon. A ruhák mellett a Patkánykirály a nyakában egy 100 Ft-os érmét is hordott, de azt elvesztette úgy két éve. Tegnap az egyik olvasóm megtalálta:

csoveskincsps.jpgAz átlyukasztott érme.

Az érme elvesztése látszólag nem rendítette meg a Patkánykirály hatalmát, azonban a hajléktalanok azt beszélik, hogy a patkányvadászok puccsot terveznek. Lehetséges, hogy korábban is gyilkossággal öröklődött a "korona", azonban a király 1723-ban elkezdett valamilyen érmét viselni, ami segítségével sikerült békében átörökíteni a hatalmat. Most, hogy elvesztette a kincset, lehet, hogy visszatér a korábbi szokás.

De miért van ekkora ereje egy érmének? Miután eljutott hozzám a kilyukasztott 100 Ft-os, azonnal megvizsgáltam, hátha egy hordozható misztikus niche-el van dolgom. A feltételezésem beigazolódott. Egy nagyon egyszerű teszttel sikerült bizonyítanom az interdimenzionális súrlódáson alapuló mágikus energiák jelenlétét: egy tollat ejtettem le az érme mellett, ami nem esett le, hanem lebegni kezdett.

A kismértékű mágikus energiák szerepe a király hatalmának megtartásában valószínűleg csak annyiból állt, hogy az átlagosnál több szerencsét biztosított neki, ezáltal a vadászatok során ő ejtette el a legtöbb patkányt, sikeresebben tért ki a csapdák elől, illetve megérezhette, ha valaki hátba akarta szúrni. Most, hogy ezeket az előnyöket elvesztette, csak attól függ a túlélése, hogy mennyire kényelmesedett el, mialatt a birtokában volt az érme.

A Patkánykirály, mint globális entitás létezik, ezért, ha egy városban meghal, minden városban meghal, és aki megölte (vagy az, akit utódjának jelöl), kapja meg a címét. Ekkor az új Patkánykirály megjelenik a városokban, és bejelenti, hogy ő vette át az uralkodást. Az "osztódás" jelenségét egyelőre még senkinek nem sikerült leírni, nem tudjuk, hogy mi okozza a király sokfelé szakadását. A kutatók azt feltételezik, hogy nincs köze hozzá az interdimenzionális energiáknak, hanem valami alternatív energiaforrás biztosítja a jelenség létrejöttét.

Egyvalami biztos: ne lepődjünk meg, ha a következő hetekben új Patkánykirályt avatnak. Ha viszont a mostani király túléli a kincs nélkül is a puccsot, akkor jó, rágcsálómentes éveknek nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr228699874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása