Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Az ember, aki megette a Földet

2017. február 16. - pécsirejtélyek

Csak egy maréknyival kezdte, természetesen. Egy virágágyás puha, nedves földjével.

Nem zavarták a giliszták, sem az apró tojások, amelyekből pár nap múlva pókok, bogarak és férgek bújtak volna ki. Szomorú volt. Szomorú és éhes. Az első pár harapás volt a legnehezebb, de ahogy haladt a Föld mélye felé, egyre könnyebb és könnyebb volt mind a lelke, mind a földdarabkák lenyelése. Nem telt sok időbe. Minél többet evett, annál éhesebb lett. Érezte a Földet, érezte a természetet, és eggyé akart válni vele.

A Föld egyre kisebb lett, amíg ő csak nőtt és nőtt. Hamarosan nagyobb lett a tömege minden más élőlénynél, majd a Holdnál is. Miután az utolsó darab Földet is megette, éhsége elmúlt. Egyedül lebegett az Univerzumban több tízezer éven keresztül, és álmodott. Megálmodta a Földet, és a rajta élő embereket. A gyönyörű vízeséseket, erdőket, és hegyeket. A városokat, a háborúkat, az időt.

Amint az álom elkezdődött, már nem tudta leállítani. Az újjászületett Föld előtört az elméjéből változatlanul, és mégis teljesen másképp. Az első fa a köldökéből nőtt. Nem almafa volt, és nem szolgáltatott semmiféle különleges tudást a gyümölcse, de első volt, és a Földön gyakran csak ez számít. Az első fát ezernyi másik követte, majd az ezernyi másikat még több. Az erei folyókként hasították fel napszél-barnította bőrét, kék szeme visszatükröződött a vizek felületéről, és egy nap már nem önmaga volt.

Aztán megjelentek az állatok is. Halak, madarak, hüllők. Emberek. Senki sem emlékszik rá, senkit nem érdekel, de a célját elérte. Máig is a testét járjuk, a vérét isszuk és a leheletét lélegezzük.

Talán egy nap újra szomorú lesz valaki, és a kezébe vesz egy marék földet, és elkezd enni. Nem ma, nem is ezer év múlva... Egyszer, amikor szükség lesz rá...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412149735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2017.02.17. 11:15:45

háát ez elég geil lett

pécsirejtélyek 2017.02.17. 12:24:39

@Six: Ahogy a németek használják? (Menő) Vagy ahogy a magyarok? (Nyálas, giccses stb.)
süti beállítások módosítása