Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Interjú a világvégének véget vető Paranormális Nyomozóirodával

2016. szeptember 15. - pécsirejtélyek

Fény derült a világvége vége előtt pár órával a remetebarlangból kimászni látott két ember és egy szellem személyazonosságára. Egy úgynevezett Paranormális Nyomozóiroda dolgozói, akik valamiért PI-nek rövidítik magukat a PNY helyett. A velük készített interjúmat a tovább gombra kattintva olvashatják.

A pécsi Paranormális Nyomozóiroda egy eldugott kis épületben található a Király utcán. A gondosan elrejtett irodában két asztal van, egy hintaszék és egy kicsi, félig elszáradt, beazonosíthatatlan cserepes növény. Szeptember 14-e van, és a fura növény éppen virágzik, édes illattal árasztja el a helyiséget, ami leginkább Tiramisura emlékeztet. A hintaszék állandóan mozgásban van, és amikor le szeretnék ülni, a munkatársak azonnal rámkiabálnak, hogy nehogy ráüljek a csapat harmadik tagjára, Zoltánra. Zoltán egy szellem. Vilmos és Krisztián, a két élő nyomozó éppen egy ügyön dolgoznak. Az egyik számítógép képernyőjére pillantva, nagy, félkövér betűkkel felírva annyit látok: "Hitler zacskója". Vilmos, a pécsi PI vezetője kávét főz, és az interjú kezdete előtt arra kér, hogy vezetéknevüket ne áruljam el.

A kávé illata a Tiramisu-növény illatával keveredve otthonos hangulatot teremt a zsúfolt szobában.

Miért, és mikor alapították a pécsi Paranormális Nyomozóirodát?

V: Az irodát '95-ben hoztuk létre, mert a paranormális jelenségek hirtelen olyan gyakoriak lettek, hogy nem volt elég a fővárosi iroda. 2005-ig volt egy egész nagy épületünk, de az akkori vezetőség úgy gondolta, hogy elég ide egy kisebb iroda is, kevesebb nyomozóval. Aztán tavaly lefoglalták a leltárunk nagy részét, és felvitték Pestre a legértékesebb paranormális tárgyainkat. Csak néhány dolgot hagytak itt. Például azt a növényt [rámutat a Tiramisu-növényre] és valamiért egy büdös zoknit, ami paranormális energiákat sugároz, de nem lehet megállapítani róla, hogy használható-e bármire is.

Mivel foglalkozik pontosan egy Paranormális Nyomozóiroda?

V: A legfontosabb feladatunk a veszélyes paranormális tárgyak vizsgálata és begyűjtése, illetve a lokális világvégék kutatása, megállítása. Ez utóbbi sajnos idén nem sikerült, mert egy bizonyos társaság létrehozott több tárgyat is fekete mágiával, amit nekünk azonnal be kellett gyűjteni, nehogy kárt okozzon. Emiatt az elterelés miatt volt Pécsen egy nyári világvége.

Milyen tárgyakat hozott létre ez a bizonyos társaság?

V: Legtöbbször olyan rontásokat tartalmazó tárgyakat, amik transzfigurálják vagy megölik azt, aki megérinti őket.

Krisztián felnéz a számítógépétől és belekiabál az interjúba

K: Vili, mesélj neki a tollról, amitől plüssmacivá változol!

V: [Furcsán néz Krisztiánra, majd folytatja] A tárgyak egy része veszélytelen volt, vagy reverzibilisen változtatta át a használót, de a megtalálásuk időbe telt, amit másra is fordíthattunk volna.

Hogyan állították meg a világvégét?

V: Amint azt mindenki tudja, a szellemek hatalmas paranormális energiákat képesek elnyelni, szóval leginkább Zoltánnak köszönhetjük [Zoltán ekkor már kávét szürcsölget. Hogy egy szellem hogyan képes ilyesmire, azt nem tudom, mindenesetre a hintaszék felett lebegő csésze elég érdekes látványt nyújt.] a dimenziókapuk bezárását, illetve az energiacsökkenést. A többi részletet azonban nem oszthatom meg, sajnálom.

Semmi baj. Tudták, hogy a Mecseken ásatásokba kezdett az egyik titkos társaság? És ha igen, mit gondolnak az ásatás céljáról?

K: Biztos a lezuhant UFO-t keresik.

V: Krisztián, elég lesz! Köszönjük az interjút, viszontlátásra.

Vilmos nem túl kedvesen kitessékel az irodából, majd bezárja az ajtót. A zár kattanását még hallom, aztán hazaindulok.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr611676383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása