Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Gyilkosság-előrejelző Gasztroenterológusok Társasága

2017. március 23. - pécsirejtélyek

A Baranya megyei gasztroenterológusok száma egyre csökken, az itthon maradt orvosok nagy része egy titkos társaságba tömörült, melynek célja, hogy gyilkosságokat jelezzenek elő.

A gyilkosság-előrejelző gasztroenterológusok Pécsen, Mohácson, Komlón és Szigetváron tevékenykednek nagyobb számban. Minden egyes betegről képesek megjósolni, hogy gyilkosok lesznek-e vagy sem. Ezt a titokzatos képességet pár éve szerezték, amikor úgy döntöttek, továbbra is Magyarországon szeretnének praktizálni.

A gyilkosság-előrejelzés már az ókori görögöknél is nagyra becsült képesség volt. A delphoi jósda jósai például előszeretettel alkalmazták gyerekek riogatására, királyok ijesztgetésére és birodalmak romba döntésére. Úgy tartották, hogy a gyilkoslátás képességét maga Apollón isten ajándékozta nekik. Ezt a furcsa erőt a jóslás melléktermékeként kapták, és azt a célt szolgálta, hogy a jósdába betért idegenek közül szelektálni tudják azokat, akik veszélyt jelentenek a testi épségükre, akiket ezután az őrök leszúrtak egy lándzsával (szariszával).

A középkor híres gyilkoslátói elvegyültek az inkvizítorok között. Egyrészt azért, hogy nehogy őket is megégessék eretnekségért, másrészt azért, hogy ha már valakit elégetnek, legalább gyilkosok legyenek. Természetesen ezt nem mindig sikerült elérni, de néhány középkori tömegmészárlást így is megelőztek.

A Reneszánsz korában a gyilkoslátás kezdett bazári látványossággá silányulni, majd a 20. századra teljesen eltűnt. Hogy Apollón halt-e meg, vagy csak nem talált megfelelő embereket, akiket Kiválasztottaivá tehetett volna, talán soha nem tudjuk meg. Az viszont nyilvánvaló, hogy a képesség újra megjelent a génállományban, bár egyelőre csak a gasztroenterológusok mutattak bármiféle hajlandóságot az Ajándék használatára.

Hogy pontosan mely orvosok képesek erre, és hogy felfedik-e ezt a titkot előttünk, nem tudhatjuk. Egyelőre csak egy szigetvári gasztroenterológusról tudom biztosan állítani, hogy megosztja ezen észrevételeit a pácienseivel. Rejtély, hogy a társaság pontosan mi célból kapta a képességeket, ahogyan az is, hogy mi a gyakorlati haszna, hiszen mindenkit kötelesek ellátni, akkor is, ha megvan az esély rá, hogy egyszer gyilkos lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7812249772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása