Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Titokzatos lépcső a megyeri híd mellett

Pécsi titkos társaságok II.

2016. április 05. - pécsirejtélyek

Bárki, aki átsétál a hídon, észreveheti a domboldalba épített lépcsőt, ami egy gyanúsan semmitmondó kis tisztásra vezet, ahonnan máshová nem is lehet eljutni. Vajon csak a magyar építészet egy újabb darabját láthatjuk?

20160402_122343.jpg

A lépcsőn való lesétálást egy korlát is gátolja.

Valószínűleg mindenki megfigyelte már, hogy nyugdíjas öregasszonyok egy csoportja próbálja elfoglalni a buszokat éppen olyankor, amikor a normális emberek dolgozni vagy tanulni járnának. Vagy amikor ugyanezek a nénik a járda közepén beszélnek, miközben blokád alá veszik azt a gurulós bevásárlótáskáikkal.

Több beszélgetésüket is hallottam. Látszólag teljesen érdektelen dolgokról beszélnek, de néha, amikor azt hiszik, hogy nem figyel senki, felfedik magukat. A múlt héten például a következő párbeszéd-töredéket hallottam:

"- [...] Amióta ezzel az új barátnőmmel barátkozok, egyre rosszabbul érzem magam."
"- Tényleg?"
"- Be is vallotta, hogy az anyja fekete mágiával foglalkozik, úgyhogy meg kell nézetnem magam az Gyöngyivel."

Tehát az öregasszonyok mind boszorkánysággal foglalkoznak, ráadásul csoportokra oszlanak, amik között ellenségeskedés zajlik. Nem csoda tehát, hogy egy titkos gyülekezőhelyet akarnak maguknak, ahol nem kell attól tartaniuk, hogy valamilyen átkot szór rájuk a Mari a sarokból.

Tegnap ez az elméletem be is bizonyosodott, amikor egy idős asszony elindult a lépcsőn lefelé, mert mire odaértem, eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. A föld elnyelte.

A város alatt húzódó katakombákat nem kell senkinek bemutatni, de azt is mindenki tudja, hogy vannak lezárt részei, amiket még nem sikerült feltárni. Véleményem szerint a lépcsősor egy ilyen helyre vezet. Ha ez igaz, akkor feltételezhetjük, hogy az öregasszonyok egyik csoportja innen tervezi a tömegközlekedés megbénítását.

Egyéb tevékenységeik tervezését is itt bonyolíthatják le. Vannak például közöttük olyanok is, akik tudják használni az okostelefonokat. Őket küldik el fényképeket készíteni azokról a fiatalokról, akik elé másnap be kell állni a buszon, vagy akiktől pénzt kell kérni, vagy esetleg azokról, akiket aznap meg akarnak szégyeníteni az utcán különféle kínzási technikáikkal.

Céljuk valószínűleg a fiatalok életének tönkretétele, hogy képződjön az utánpótlás megkeseredett banyákból. A férfiak a sok stressz miatt ötvenévesen meghalnak szívrohamban, így a gyászoló nőket könnyedén bevonhatják a hadtestekbe világhódító terveik elérése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr358565900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása