Új bejegyzés minden kedden és csütörtökön!

Pécsi rejtélyek

Pécsi sárkányok szelik az eget a Zselicben

2018. szeptember 01. - Jakab József

A magyarországi sárkánylegendák széles körben elterjedtek szerte a világon, ez tagadhatatlan. Hogy csak egy, szinte mindenki által ismert példát említsek, a Magyar Mennydörgő (Hungarian Horntale) az egyik legveszedelmesebb bestia a Harry Potter könyvekben. Ebben a cikkben azonban egy valós sárkányfaj nyomába eredünk, ami a mai napig szeli Pécs paramagnetikus terének határait.

Tovább

A lány, akinek tenger van a szemében

Hajnalban érkezett, ki tudja, honnan. Szakadt ruháit sós víz marta szét, bőrére apró kristályok tapadtak, haja fehér volt, mint a tenger habjai. Ázott rongyai haltól bűzlöttek, és itt-ott hínárok és csigák tapadtak rá. Így jött Pécsre a lány.

Tovább

Manókra támadtak az Anyatejfüggők!

Az Anyatej a manók magas cukortartalmú emlőváladékából készült alkoholos ital, ami különleges hatással van az emberekre: harmaduk próféciákat kezd mormolni, másik harmaduk a Föld mágneses mezejére merőlegesen kezd el vizelni, harmadik harmaduk pedig lerészegedik.

Tovább

10. évét ünnepli a Halálcsárda!

A különös nevű Halálcsárda Pécs szimbolikus vendéglátóegységévé nőtte ki magát a paranormális lények és nem normális emberek körében. A furcsa neve nem sokat sejtet arról, mi található a menün, hiszen minden étteremben halottakat szolgálnak fel (pontosabban döglött állatokat). A halálcsárda mégis különleges.

Tovább

Vettem magamnak bátorságot

Sokba került. A bátorságot nem adják ingyen, a pécsi mágikus feketepiac pedig nem az alacsony árakról híres. A piac egyik eldugott kis szegletében, egy félszemű öregasszony árulja több, hasonlóan érdekes dologgal együtt.

Tovább

A fekete király

A szavaknak hatalma van. Minél többször ismételgetjük, a szó ereje annál hatalmasabb lesz - "Én vagyok a legszebb", "Én vagyok a legjószívűbb" és a többi. Vannak emberek, akik annyiszor ismételgetik maguknak ezeket, hogy a szó hatalma átveszi felettük az irányítást, és már el is hiszik, hogy igazuk van.

Tovább

Megvan az új magyar kormány első feladata: lezárni a Sötét-vidéket

A címben említett területen többen tűntek el 2017-ben, mint az ország bármely más területén. Egyelőre nem tudni, hogy nevezhetjük-e a helyet Magyarország saját öngyilkos erdejének, minden esetre érdemes fontolóra venni az állítást.

A mecseki területről többször is tudósítottunk, az egyik kapcsolódó helyi legendáról pedig itt olvashatnak. Az erdőben fél éve eltűnt egy 20 éves nő. Gyerekkori barátja indult keresésére, ám szörnyű és kegyetlen eseményeken ment keresztül. Leszúrták, de őt ez nem tántorította el a nő megmentésétől, 2017 decemberében ugyanis ismét kamerát ragadott, s visszament arra a helyre, amit a környékbeliek messziről elkerülnek.

A videó segít abban, hogy részesei legyünk az ottani terrornak. A lány 14:50-nél kerül elő:

 

A fiatal férfi a videó végén közli jövőbeli törekvéseit, melyek alatt a terület TELJES lezárásáért való küzdelmet érthetjük.

Továbbra is rejtély a mecseki visszhang

Megannyi pécsi, valamint környékbeli járt már Égervölgyben, ahol a fák lombjai hűs árnyékot adva lengenek a szélben, miközben a tavat éltető patakocska vígan csordogál a meredek dombtetőről. Ha nem sajnáljuk a lábunkat, s vesszük a fáradtságot, akkor még a híres kilátóról is szétnézhetünk és megcsodálhatjuk a várost, noha azt helyenként eltakarják a sűrű lombkoronák.
Na de forduljunk meg 180°-kal, s vessünk egy pillantást az erdő mélyére, ahol kirándulók több alkalommal észleltek foltban bolyongó meleg levegőt.

Tovább

A pécsi halálfa

Van egy kert Pécsen. Messziről semmi különleges nincs benne: néhány szál hagyma, pár sárgarépa, egy kis retek, és maréknyi gyümölcsfa. Az egyiknek nincsenek levelei, de gyönyörűszép mélyvörös termései messziről látszanak, ahogy a körülötte elterülő életnélküliség is. Ez a pécsi halálfa.

Tovább

Ahol az istenek együtt isznak

Van egy kocsma Pécsen, amit nem sokan ismernek, mégis mindig tele van. Mindig is ott állt, mióta emberek léteznek, hogy isteneket találjanak ki és gyakran téved be oda egy-egy halandó látogató. Legtöbbször semmi különlegeset nem érzékel. Talán kicsit több mézsört isznak ott, mint más vendéglátó egységekben, talán furábbak a vendégek is, de mindig érdekes történetekkel lesz gazdagabb és kellemes bódultsággal ér haza, aki belép ajtaján.

Tovább