Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Orrfű

2019. augusztus 21. - pécsirejtélyek

Közeledik a nyár vége, és éppen megfelelő az idő a betegségek terjedéséhez. Egy új, növényi fertőzés kerítette hatalmába a pécsieket, melyet egyszerűen csak "Orrfűnek" neveznek. Az elnevezés csak félig-meddig helyénvaló, ugyanis valóban az orron át támad a kórokozó, azonban nem fű, hanem egy pollen méretű többsejtes, fotoszintetizáló organizmus.

Tovább

A Balokány-tavi sellő

A Zsolnay-negyedben elterülő, algáktól hemzsegő Balokány-tó mellett régen egy fürdő helyezkedett el, melynek romjai ma is állnak, Pécs egyik szégyenfoltjaként. A tóban nem szabad fürdeni az algák által termelt mérgek miatt, azonban azt nem sokan tudják, hogy egy sellőnek is otthont ad a kétes minőségű víz.

Tovább

A pécsi emberklónozás rejtélye

Biztosan mindenki észrevette már a furcsa embereket, akik köztünk élnek Pécsen, és akikkel csak az utcákon és a tereken találkozunk. Akik pénzt kérnek, vagy éppen olyan helyen végzik a dolgukat, ahol a normális emberek csak sétálnak és beszélgetnek. Ezek az emberek klónok.

Tovább

Pécsi sárkányok szelik az eget a Zselicben

A magyarországi sárkánylegendák széles körben elterjedtek szerte a világon, ez tagadhatatlan. Hogy csak egy, szinte mindenki által ismert példát említsek, a Magyar Mennydörgő (Hungarian Horntale) az egyik legveszedelmesebb bestia a Harry Potter könyvekben. Ebben a cikkben azonban egy valós sárkányfaj nyomába eredünk, ami a mai napig szeli Pécs paramagnetikus terének határait.

Tovább

A lány, akinek tenger van a szemében

Hajnalban érkezett, ki tudja, honnan. Szakadt ruháit sós víz marta szét, bőrére apró kristályok tapadtak, haja fehér volt, mint a tenger habjai. Ázott rongyai haltól bűzlöttek, és itt-ott hínárok és csigák tapadtak rá. Így jött Pécsre a lány.

Tovább

Manókra támadtak az Anyatejfüggők!

Az Anyatej a manók magas cukortartalmú emlőváladékából készült alkoholos ital, ami különleges hatással van az emberekre: harmaduk próféciákat kezd mormolni, másik harmaduk a Föld mágneses mezejére merőlegesen kezd el vizelni, harmadik harmaduk pedig lerészegedik.

Tovább

10. évét ünnepli a Halálcsárda!

A különös nevű Halálcsárda Pécs szimbolikus vendéglátóegységévé nőtte ki magát a paranormális lények és nem normális emberek körében. A furcsa neve nem sokat sejtet arról, mi található a menün, hiszen minden étteremben halottakat szolgálnak fel (pontosabban döglött állatokat). A halálcsárda mégis különleges.

Tovább

Vettem magamnak bátorságot

Sokba került. A bátorságot nem adják ingyen, a pécsi mágikus feketepiac pedig nem az alacsony árakról híres. A piac egyik eldugott kis szegletében, egy félszemű öregasszony árulja több, hasonlóan érdekes dologgal együtt.

Tovább

A fekete király

A szavaknak hatalma van. Minél többször ismételgetjük, a szó ereje annál hatalmasabb lesz - "Én vagyok a legszebb", "Én vagyok a legjószívűbb" és a többi. Vannak emberek, akik annyiszor ismételgetik maguknak ezeket, hogy a szó hatalma átveszi felettük az irányítást, és már el is hiszik, hogy igazuk van.

Tovább

Megvan az új magyar kormány első feladata: lezárni a Sötét-vidéket

A címben említett területen többen tűntek el 2017-ben, mint az ország bármely más területén. Egyelőre nem tudni, hogy nevezhetjük-e a helyet Magyarország saját öngyilkos erdejének, minden esetre érdemes fontolóra venni az állítást.

A mecseki területről többször is tudósítottunk, az egyik kapcsolódó helyi legendáról pedig itt olvashatnak. Az erdőben fél éve eltűnt egy 20 éves nő. Gyerekkori barátja indult keresésére, ám szörnyű és kegyetlen eseményeken ment keresztül. Leszúrták, de őt ez nem tántorította el a nő megmentésétől, 2017 decemberében ugyanis ismét kamerát ragadott, s visszament arra a helyre, amit a környékbeliek messziről elkerülnek.

A videó segít abban, hogy részesei legyünk az ottani terrornak. A lány 14:50-nél kerül elő:

 

A fiatal férfi a videó végén közli jövőbeli törekvéseit, melyek alatt a terület TELJES lezárásáért való küzdelmet érthetjük.