Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A hittudományi főiskola melletti szobor földönkívülit ábrázol?

2016. április 12. - pécsirejtélyek

A hittudományi főiskola mellett van egy szökőkút, amit egy botot tartó gyerek képmása őriz. A bot végén kereszt van, szóval lehet, hogy valamelyik szentről mintázták a fiút, azonban nem teljesen biztos, hogy a fiatalember földi származású. Ezt a nyakából kiálló furcsa képződmény is bizonyítja


fura_nyaku_gyerek.jpg
Humanoid lények látogattak a földre a középkorban, vagy a szobrászmester felejtett benn valamit a gyerek nyakában?

 

1333-ban Károly Róbert követet küldött a Vatikánba, hogy hozzanak neki néhány hittérítőt. A pápa 13 fiatal szerzetest küldött, köztük egy 14 éves fiút, akinek különleges képességeiről a magyar király már korábban is hallott. Azt állították róla, hogy képes bármilyen betegséget meggyógyítani az érintésével, és imádkozás közben látták lebegni a szobájában. Mindig csuklyát hordott, amit soha nem vett le a fejéről. Ha nem maga a pápa nevelte volna, akkor lehet, hogy megégetik boszorkányként.

A fiatal szerzetest Károly Róbert Pécsre küldte, ahol a gyerek otthonra lelt. A helyi lakosok nagyon szerették, mert mindenki, akihez hozzáért egészséges lett. Egyik este azonban valaki belopózott a szerzetes szobájába, és meglátta a fiatalember nyakából kiálló kinövést, ami mintha saját életet élve mozgott volna, ráadásul kígyóra hasonlított, ami csak rátett egy lapáttal az egészre.

A pécsi lakosok ezután már nem nagyon akartak szóba állni a fiúval, de lehetőségük sem nagyon volt, mert másnap eltűnt, az épülettel együtt, amiben lakott.

Hogy a források igazat mondanak-e, mindenki döntse el magának, mindenesetre a történet megihlette a szobrászt, akit felkértek, hogy készítsen valamit a hittudományi főiskola elé, így mindenki megcsodálhatja, mennyire odafigyelt a mester a történelmi pontosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr788588940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GöTi 2016.04.13. 07:05:51

A 2014. június 7-én készült fényképemen még megvolt a glóriája, bár eléggé csibészesen viselte:
lh3.googleusercontent.com/-QRQpsnQlLDo/U5aGW9dwHLI/AAAAAAAAAZU/gnntXFPQH30XjgNwlUoOvWQtXrh7PP0AgCCo/s512-Ic42/DSCN0562.JPG

szil_ 2016.04.13. 21:04:28

A nyakából kiálló pöcök tartotta a glóriát a helyén, amíg fémújrahasznosítók meg nem találták.
süti beállítások módosítása