Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Pécsi titkos társaságok I.

Szárnyalj!

2016. február 25. - pécsirejtélyek

Körülbelül két éve jelent meg Pécsen egy szimbólum, amit eddig senki sem látott. Egy gépmadár és alatta a szöveg: Szárnyalj!

Szinte mindenhol ilyen matricákba lehetett botlani: közlekedési táblák oszlopán, villanypóznán, buszokon, buszmegállókban stb. Aztán egy nap az összes eltűnt. Nem sikerült lefényképeznem, viszont egy olvasótól kaptam egy képet:

 

szarnyalj2.jpg

 

Amint látható, a kép sajnos elég rossz minőségű; a "Szárnyalj!" felirat szinte nem is vehető észre. A legfontosabb szimbólum - a végtelen jel, ami egyben a madár felhúzókarja is - viszont nagyon jól kivehető.

A kép egy mechanikus madarat ábrázol, fogaskerekei tökéletesen egymáshoz kapcsolódnak. A hátán lévő kar egy végtelen-jel.

Ez alapján a csoport célja valószínűleg az emberek technológia általi szolgaságba taszítása. Észrevettétek már, hogy az emberek egyre több időt töltenek a telefonjaikkal és egyre kevesebbet egymással? Észrevettétek, hogy manapság nagyon kevés gyerek játszik az utcán? Hogy üresek a játszóterek, üresek a parkok?
Feltűnt nektek is, hogy a fiatalok vagy a plázában vannak, vagy otthon? Hogy nem képesek fogalmazni, nem tudnak olvasni, lassan már beszélni sem? Hogy nincs humorérzékük? Ez mind a Szárnyalj! műve!

A végtelen jel a a társaság múltjára utal. Itt voltak már az idők kezdete előtt, és itt lesznek az idők végezetéig. Tulajdonomban vannak bizonyos dokumentumok, amikkel biztosíthatom az életben maradásomat. Úgy érzem eljött az idő, hogy fényt derítsünk a társaság tagjainak kilétére. A következő lista nem teljes, de biztos forrás szolgáltatta:

A Szárnyalj! tagjai:
-Gilgames
-Sarrukín
-II. Skorpió fáraó
-George W. Bush
-Dzsószer fáraó
-VIII. Ramszesz fáraó
-Mózes
-Salamon király
-Arkhimédész (görög tudós)
-Arkhimédész (görög sörfőző)
-I. Xerxész
-Homérosz
-X. Leó pápa
-XT-289 (öntudatra ébredt robot i.e. 72. századból)
-Mátyás király
-Xolotl (azték kutyaisten)
-Thot
-George Washington
-Leonardo da Vinci

A nevek magukért beszélnek. Nem tudom, sikerülhet-e valaha megállítani őket, de ha újabb híreim lesznek róluk, nektek mondom el először.

Ha valakinek esetleg van jobb minőségű képe, vagy további információja, kérem írjon a következő e-mail címre: pecsirejtelyek |kukac| gmail |pont| com.

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr108385214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása