Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A pusztító átkelésének megakadályozása

2016. december 06. - pécsirejtélyek

Most, hogy már ismerjük a pusztító kilétét, egyetlen dolgunk van: felkészülni az érkezésére. A leírások szerint középkorú férfira kell számítani. Hosszú barna haj, barna szem, kissé előretörő homlok, alacsony termet.

Az adott információk alapján tehát a pusztító még nem érkezett meg Pécsre. Ennél nagyobb szerencsénk nem mostanában lesz. A Paranormális Nyomozóiroda is elfogta végre az árnyékrabló lényt, így teljes erővel képesek a pusztító eljövetelének megakadályozásával foglalkozni.

A prófécia szerint még 2016-ban elérkezik a pusztító, és ha nem sikerül megállítani, leigázza Pécset, majd később a világot is.

Néhány lehetséges mód, amellyel megakadályozható lehet:

1.) A Végtelen Lépcsőház végleges lezárása:
Ez a lehetséges megoldás talán a legegyszerűbben kivitelezhető. A Pécsi Paranormális Közösség bármelyik mágusa képes a dimenziókapuk végleges lezárására. Csekély mennyiségű paranormális energiára van szükség a rituáléhoz, sokkal egyszerűbb, mint kinyitni egy kaput. A módszer hátulütője, hogy a Lépcsőházhoz kötött emberek nem lesznek képesek álmodni, illetve a büntetésüket nem tudják letölteni, emiatt a valóságban egyre agresszívabban kezdenek el viselkedni. A végső stádium vagy őrület vagy tömeggyilkosság. A Lépcsőházban tartózkodóknak a lezárás után esélyük sem lesz a menekülésre, illetve akik éppen a Lépcsőházról álmodnak, kisebb-nagyobb pszichés gondokkal fognak küzdeni a kényszerességtől kezdve a skizofréniáig és az öngyilkosságig.
A döntés tehát nem túl egyszerű. A legoptimistább becslések szerint is több, mint 10000 ember halálát okozná a módszer, azonban ha ezzel milliókat mentünk meg, talán érdemes elgondolkodni a dolgon.

2.) Védelmi varázslatok emelése a város körül:
Ehhez már több energiára van szükség, azonban kevesebb áldozattal jár. A lidércek képesek ezeknek a mágikus falaknak a felhúzására, amik megakadályozzák a más dimenziókba való utazást, vagy azt, hogy más dimenziókból valaki idejusson. Ennek a hátránya az, hogy a paranormális lények, akik télen a világukba gyakrabban visszatérnek, nem tudnak átjutni, illetve ha megpróbálnak interdimenzionális kaput nyitni, a kapu nyitásához szükséges, de azzall ellentétes energiamennyiség verődik vissza rájuk, ami megsebezheti, súlyosabb esetben pedig meg is ölheti őket. Ezek a védelmi varázslatok a paranormális energiák felszabadulásának veszélyét is magukban hordozzák: ha időnként nem szüntetik meg, hogy az energia diffundáljon, akár egy újabb lokális világvége is kialakulhat.

3.) A Mátrai Lény:

A városi manók körében ismert egy legenda, mely szerint létezik egy lény, aki teljesíti egy kívánságát bárkinek, aki 999 lelket áldoz fel neki. Ez a lény nem Pécsen él. A Mátra egyik barlangjában található, és nagyon öreg. Nem tudjuk, hogy valóban képes-e teljesíteni a kívánságokat, illetve, hogy mire használja a lelkeket. A létezéséről már tudunk egy ideje, de senki nem tudott vele két mondatnál többet beszélni, mert azonnal lelkeket követel, és kívánságot akar teljesíteni.

A három lehetőség közül egyik sem teljesen veszélytelen. A héten összeülő Paranormális Kongresszus csütörtökön fog megállapodni arról, hogy melyiket válasszuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2312025699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltankiricsi 2016.12.07. 09:28:52

szia. szoktam kirándulni a Mátrában, szeretnék kapcsolatba lépni a Mátrai Lénnyel. tudsz róla közelebbit? vagy lesz róla külön poszt?

köszi

pécsirejtélyek 2016.12.07. 12:32:14

@zoltankiricsi: Utána kellene néznem... De csak akkor lesz róla poszt, ha csütörtökön úgy dönt a Kongresszus, hogy kapcsolatba lépnek vele.

zoltankiricsi 2016.12.08. 11:43:37

@pécsirejtélyek: szia, úgy látom a Mátrai Borzaska mellett döntött a kongresszus. Mátraimádóként szívesen benne lennék egy expedícióban is, hiszen kell a helyismeret..

pécsirejtélyek 2016.12.08. 13:08:02

@zoltankiricsi: Fel is szeretnéd áldozni magad? Mert akkor már csak 998 ember kellene :)

zoltankiricsi 2016.12.08. 13:17:06

@pécsirejtélyek: persze, az ügy érdekében mindenképpen.
süti beállítások módosítása