Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A Végtelen Lépcsőház

2016. október 04. - pécsirejtélyek

A Végtelen Lépcsőházba nem nehéz bejutni, de aki belép valamelyik ajtaján, nem valószínű, hogy valaha is kikerül onnan.

A Végtelen Lépcsőház négyszögletű folyosói és lépcsői egyre magasabbra visznek. Ha a tetején lépsz be, soha nem érsz a tetejére; ha az alján lépsz be, egy végtelenségig menetelhetsz felfelé, akkor sem érsz el az aljáig. Álmodban lehet, hogy láttad már. Az Álomajtó az egyetlen, ahol szabad az átjárás, de csak ritkán jelenik meg, és csak pár percig hagy magadra, ha bejutottál. Legutóbb kék bársonyszőnyeg volt a folyosóin, a falát kellemes, bézsszínű tapéta fedte. Két emeletet nézhettem meg, de aztán eljött értem az Ajtó.

Emberek milliói álmodnak naponta a Végtelen Lépcsőházról, de csak ritkán találkoznak egymással. A középkori várban sétáló lány nem jut el az Űrhajó-Emeletre, ahol a 23 éves férfi azt hiszi, hogy a Star Warsról álmodik.

Találkoztam egy idős emberrel. Azt mondta, hogy már majdnem 500 éve a Végtelen Lépcsőházat járja. Az ittléte alatt 71 emberrel találkozott, ebből 69 álmodó volt, de 2 úgy került be, ahogy ő. Kinyitott egy ajtót, és a másik oldalán a Lépcsőház egyik folyosója állt.

Azt mondja, ki akar jutni. Azt mondja, csapdába csalták. Nem mondja meg a nevét, nem mondja meg, hogy miért zárták be. Nem tudom, higgyek-e neki. Nem tudom, hogy csak álmodtam-e, vagy tényleg vele beszéltem.

Sok titkot tudhatsz meg a Végtelen Lépcsőházban. Láthatod a Világ keletkezését és az Univerzum halálát. Meghallgathatod az első verset, és az utolsó ember utolsó szavát; a titkos szót, amitől elsorvad az elméd. Beleszagolhatsz az első virágba, és a hullahegyekbe a világ végén. Megtapinthatod a legelső tojást az Ősóceán partján, és a legutolsó épület kiüresedett falait. De amint felébredsz, már csak az emlék emlékének tűnik minden, amit a folyosókon megtapasztaltál.

A Végtelen Lépcsőház furcsa és izgalmas hely, amíg álmodsz. De ha egy ajtó másik oldalán megjelennek a folyosói, ne lépj be!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9911739331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása