Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Kinek a DNS-ét rejti a belvárosi Kormányablak falán lévő kép?

2016. szeptember 27. - pécsirejtélyek

A pécsi belvárosi Kormányablak falán egy felülnézeti kép látható Pécs belvárosáról, de a képben egy gélelektroferotikus elválasztás utáni DNS képe is el van rejtve. Vajon kinek a DNS-e?

dnsnagyitva.jpgA képen kinagyítva láthatjuk a DNS gélelektroforézis utáni képét.

A gélelektroforézis az egyik leggyakrabban használt elválasztástechnika a biokémiában, amivel legtöbbször fehérjéket, illetve nukleinsavakat (DNS, RNS) választanak szét részösszetevőikre, hogy így részletesebb képet kapjanak róluk. Ez alapján megállapítható a DNS bázissorrendje, illetve megismerhetjük a vizsgált személy vagy egyéb élőlény génjeit. A gének az élőlények tulajdonságait határozzák meg, a szőrzet színétől, a fogak számán keresztül, a betegségek kialakulásának valószínűségéig.

A kép stilizált, művészi megjelenítése a valódi, elválasztás után megjelenő képnek. Egy elválasztott DNS a gélen valahogy így jelenik meg:

gelelfo.jpgDNS gélelektroforézis után (Forrás: Google)

De miért van elrejtve egy DNS elektroforézis kép a Kormányablak folyosóján kifüggesztett képen?

Vajon a DNS fragmentek sorozata egy titkos üzenet, vagy esetleg a Mecsekben lezuhant UFO-ból származó lények vizsgálatából származik? Netán a lóember DNS-e? Ha valaki képes megfejteni ezt a rejtélyt, azonnal értesítsen!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8311711001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása