Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

A vihar előtti csend és a lokális világvége

2016. június 21. - pécsirejtélyek

A következő cikk a lokális világvégével foglalkozik, illetve annak hatásaival Pécsre nézve.

A héten vége lesz a világnak. Amelyik paranormális lény megtehette, visszavonult a saját világába. Akik itt maradtak, mindenféle padlásokról, internetről és régi újságokból szedett gyengébbnél gyengébb védővarázslatokat cserélgetnek egymás között, hátha valamelyikben van annyi energia, hogy megmenthessék magukat és a családjaikat. Az égervölgyi fák elhallgattak. A mecseki lóember visszavonult az uránbányába, már több hete nem észlelték az erdőkben.

A Niké-szobor szívét egy Amerikai gyűjtő megvásárolta, és elvitte Austinba (Texas államba). A mágikus feketepiac a nyárra bezárt, szeptemberben fog visszatérni, ha lesz hova visszatérni. A pécsi boszorkányok a nyári napforduló miatt elutaztak az Egyesült Királyságban tartott ünnepségre. Az a pár manó, amelyik az alkoholizmus miatt nem tudta elhagyni a várost, a Széchenyi tér környékén kéreget a többi hajléktalannal. A Patkánykirály túlélte az ellene szervezett puccsot, de a serege annyira legyengült, hogy vissza kellett vonulniuk a csatornákba, amíg újra meg nem erősödnek.

A szellemjárásokat már nem lehet megkülönböztetni a valóságtól, a paranormalitás akkor mértékű, hogy a szellemek korporeálódtak. A bakurász eltűnt: hogy egy gyerek helyét vette át, vagy visszatért Somogy megyébe, egyelőre nem lehet tudni.

A macskák egyszerűen kisétáltak a városból.

*******************************************************************

Lokális világvégének nevezzük az olyan eseményeket, amikor egy városban, faluban vagy egyéb kisméretű földrajzi területen annyira felerősödnek a paranormális energiák, hogy a fizika törvényei megszűnnek létezni. Ekkor általában a terület el is pusztul. Nagyon ritkán olyan is előfordul, hogy csak átrendeződik néhány épület és megváltozik néhány ember.

Az ilyen világvégék nincsenek hatással a világra, tehát tudományos elnevezésük hibás. Csakis a területen belül van félnivalója az embereknek. A korábbi lokális világvégékről már mindenki hallott... ez végzett például Pompeii városával, illetve Csernobillal. A helyzet azonban nem kilátástalan. Ha a számításaim helyesek, megússzuk annyival, hogy néhány újabb szörny érkezik a dimenziónkba, amik esetleg lerombolnak pár épületet. Legrosszabb esetben sem tudják egész Pécset elpusztítani, korábban legalábbis nem volt ekkora méretű a rombolás soha.

A lokális világvégék általában nem tartanak pár hónapnál tovább, azt a rövid időt pedig fél lábon is kibírjuk... mármint azok, akiknek letépik az egyiket...

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr598825980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása