Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Pécs misztikus macskái

2016. május 26. - pécsirejtélyek

A macskák nagy tiszteletnek örvendenek okkult körökben. A házi macska az egyetlen olyan állat, ami képes érzékelni az interdimenzionális súrlódásokat, repedéseket és ütközéseket, amelyek a misztikum, a mágia és a paranormális illetve természetfeletti jelenségek előjelei.

A macskakultusz az ókori Egyiptomban kezdődött, ahol a városokban a rágcsálók túlszaporodása miatt nagyon tisztelték a macskákat, gyakran arany ékszerekkel látták el őket, haláluk után bebalzsamozták és Bubasztiszba vitték őket Básztet (Bászt) istennő templomába. Az istennő szerepe koronként változott, először védelmező volt, később az anyák istene, termékenység-isten lett. A macskafejű istennek az egyiptomi nekropoliszokban saját szentélyei voltak, ahol máig is megtalálhatók a halott macskák múmiái.

A főpapok azonban már Egyiptomban sem csak az egérfogásra használták az állatokat. Mindenhova magukkal vitték macskáikat, mert úgy gondolták, hogy azok megérzik a veszélyt. A papok jól gondolkodtak, de azt hitték, hogy a fizikai veszélyt is képes a macska előre jelezni, ezért gyakran nem figyeltek oda, amikor az utcán sétáltak és könnyen bérgyilkosok áldozatai lettek.

Egyéb afrikai törzsek is előszeretettel vittek a varázslóiknak macskákat. Az oroszlánok koponyáját például kommunikációra használták. Úgy gondolták, hogy az állat lelke a szellemvilágon keresztül eljuttatja az üzenetet a testvérének, és amíg ebben a köztes dimenzióban tartózkodik, megvédi azt az ártó démonoktól. Ha az üzenet eljut a másik állat lelkéhez, annak koponyájánál meg lehet hallgatni.

A macskák a középkorban is népszerűek voltak. A keresztények úgy gondolták, hogy az az ember, akinek fekete macskája van, boszorkány, ezek az állatok pedig a boszorkány familiárisai, akiken keresztül a boszorkány képes kapcsolatba lépni az ördöggel. Ebben a korban leginkább szintén a kommunikációra használták az állatokat, viszont a kor okkultistái már felfedezték, hogy a paranormális jelenségek közelében a macskák furcsán kezdenek el viselkedni.

Pécs macskáit rendszeresen lehet látni a parkokban körökbe rendeződve, mintha értekezletet tartanának. Sokszor a paranormális jelenségek közelében állnak, és nyávognak. Egyre gyakoribb a városban a szellemjárás, ezek helyszíneit is macskák jelzik.

A múlt héten egy hajléktalan férfi elvitte az egyik elütött macska tetemét (a Nyár utcánál), és megette az állatot. Másnap arra panaszkodott, hogy álmában egy macskafejű asszonyt látott, aki azt mondta neki, hogy el lett átkozva. Mindenkit megkérek, hogy ne egyen se döglött, se élő macskát!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr528745728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása