Rejtélyek Pécsen, majdnem minden héten!

Pécsi rejtélyek

Pécsi rejtélyek

Ellopták a szocialista szabadságszobor szívét!

Nem képletesen, hanem szó szerint!

2016. április 19. - pécsirejtélyek

A Niké szobor szíve eltűnt! Most, hogy vasárnap is nyitva van a pécsi mágikus feketepiac (PMF), valaki úgy gondolta, jó ötlet ellopni az egyetlen dolgot, ami megállítja a mecseki kőbányában lakó démon felébredését.


20160417_132619.jpgAhogy a képen is látszik, a szobor szíve eltűnt!

A Niké szobrot 1975-ben készítette a görög származású Makrisz Agamemnon szobrász, aki azt hitte, hogy mindössze az oroszok bevonulását dicsőítő alkotást készít. Nagyon meglepődött, amikor egy orosz tudós látogatta meg, aki egy tervrajzot adott a kezébe.

A tervrajz a szobor szívét ábrázolta. A szobrász feladata az volt, hogy ezt a szerkezetet is beépítse valahogy az alkotásába. Ez a "szív" a korához képest egész modern nyomtatott Ley-vonalakat tartalmazó számítógép volt, aminek célja az egyik pécsi démon sztázisban tartása, amíg az oroszok ki nem találnak valami permanens megoldást.

A démon még a középkorban, Pécsi Szent Mór munkássága miatt kinyílt dimenziókapun keresztül jutott át a világunkba, és minden századik évben terrorizálta a lakosságot a legkülönbözőbb módokon. Egyszer például egy egész marhacsordát megszállt, akik eltaposták az éppen arra járó zarándokokat, máskor pedig egy nemi betegséget terjesztett el a lakosok között, amit csak villámcsapással lehetett gyógyítani. Megint máskor felrobbantotta a víztározókat.

A démon 1975-ben kelt volna fel 100 éves álmából, de a szobor még épp időben elkészült. Most, hogy az ébredését megakadályozó gépezet eltűnt, számíthatunk rá, hogy a lény hamarosan felébred. A '75-ös feljegyzések szerint ez június 24-én, Nyárközép ünnepén fog megtörténni. Ha tehát valakihez valamilyen véletlen folytán eljut a szív, legyen szíves tegye vissza a helyére, vagy készüljön fel a következményekre!

A szív egyébként a feketepiacon párszáz milliárd forintot ér, úgyhogy nem valószínű, hogy valaha is viszontlátjuk.

De mégis mire jó egy ilyen régi számítógép? Ha olyan ember kezébe kerül, aki ért még a nyomtatott Ley-vonalak átprogramozásához, akkor szinte akármire alkalmazható. Hasonló gépeket sikeresen alkalmaztak például dimenziókapuk végleges bezárására, illetve paranormális energiák csökkentésére (szelleműzés, ördögűzés, időhurkok megszüntetése stb.).

20160417_132734.jpgVajon volt annyira figyelmetlen a tettes, hogy ráírja a nevét a szoborra?

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsirejtelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr928640644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fátum 2016.04.20. 12:16:47

Apokra kaif na tenno a hepte. Im kaum ta ehim iholeom na kupra. An pek laheti. Xa'n im maklakra.
süti beállítások módosítása